avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastre incorecte sau inselatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastre incorecte sau inselatorie?

Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si au facut si ei cadastru in martie 2011 ideea este ca le-au iesit din 2700mp cca 2340mp din care 360mp pe terenul meu...in conditiile in care terenul meu este prelungit cu un lot in folosinta de 225mp pe numele bunicii mele..vecinul meu zice ca ar trebui sa mutam gardul astfel incat sa ii iasa lui masuratorile si eu sa ocup lotul (care e lot folosinta D.F. respectiv bunica mea) este posibil asa ceva sau ma poate actiona in instanta si sa castige?este posibil ca executorii sa recurga la delimitarea terenului meu in latime si prelungirea in lungime adica ocuparea lotului care este in folosinta de bunica mea? in conditiile in care vecinii mai au si pe partea opusa mie(eu fiind vecin la vest) un deal(la est) care se surpa si ei tot timpul au mutat gardul in interior....
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
wdy77, utilizator
Cel mai recent răspuns: wdy77 , utilizator 17:16, 30 Aprilie 2011
Lucrarile de cadastru se efectueaza prin masuratori, care sunt din ce in ce mai precise.Potrivit regulamentelor in vigoare(O.633/2006 , O.634 si O.134/2009) aceste regulamente prevad modalitatea in care se face receptia lucrarilor de cadastru.
N-as putea spune care este situatia in cazul d-voastra, dar ati cerut intabularea? Prin masuratoarea terenurilor s-ar fi constatat suprapunerea terenurilor deoarece ,actualmente, terenurile dupa ce sunt masurate se suprapun obligatoriu pe ortofotoplan-care este practic un ADN al terenurilor, si aceasta suprapunere este absolut obligatorie.Este o imagine de ansamblu a terenurilor, pe baza de fotografii in infrarosu cu corespondenta -satelit-.Noul sistem de e-terra , care a fost implementat la Oficiile de cadastru, este un sistem sigur.Nu stiu in ce masura cei 2 cadastristi care au facut masuratorile(atat d-voastra cat si vecinului) au tinut cont de toate acestea.In plus , trebuiau , cand au facut aceste masuratori, sa marcheze pozitia de unde au masurat si sa arate coordonatele pe planul de amplasament al corpului de imobil pe care il detine fiecare.
nu am cerut intabularea,dar o sa recurg...multumesc mult!
In primul rand vedeti daca vecinul are sau nu intabularea facuta.Daca o are facuta, aceasta trebuie sa coincida cu actele de proprietate si cu masuratorile suprafetei , pe teren.D-voastra, neavand intabulare, nu a avut cu cine sa compare suprafata inscrisa.
Pt. intabulare luati legatura cu un expert topo(nu judiciar topo) sau daca cel care v-a facut este agreat pe lista de la OCPIde care apartineti, si va va spune ce trebuie sa faceti.Dar grabiti-va, mai ales daca vecinul nu are intabularea facuta.Primul venit, primul servit.
luni am sa ma ocup de tot:)multumesc din suflet!
..
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
wdy77, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastre suprapuse wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinul meu vrea sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Cadastru nicusor4 nicusor4 Am mostenit prin act de succesiune niste terenuri intravilane si extravilane intr-un lot compact.Am vrut sa fac cadastru si carte funciara pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Cadastru - modificare plan parcelar Bordi1 Bordi1 Buna seara! Am si eu o problema si cer un sfat.... Am in proprietate o suprafata de teren intravilan din anul 1990...suprafata si pozitie nemodificata de ... (vezi toată discuția)