avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrari in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrari in cartea de munca

Spuneam intr-un alt subiect ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespunzatoare (lucrez in invatamant). Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar nu mai pot solicita diferentele respective decat pe 3 ani in urma. Insa as vrea sa stiu, daca se pot corecta inregistrarile in cartea de munca pe toti cei 9 ani si cum, mai ales ca de curand cartile de munca au fost duse la scanat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 30 Iunie 2008
Se pot face asemenea rectificari intrucit Decretul 92/1076 care prevede acest lucuru nu a fost abrogat fiind in vigoare si nu are nici o legatura cu operatiunea de scanere a carnetelor de munca.
Va puteti adresa cu o cerere la Judecatoria in a carei raza teritoriala se afla domiciliul dumneavoastra.
La aceasta cerere trebuie sa anexati xerocopii de pe cartea de munca.

Temeiul legal al cererii dumneavoastra este Drecretul nr.92/1976, act normativ ce va fi abrogat la 01.01.2009.

In conflictele de munca, sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
Nu este necesara introducerea unei actiuni in instanta pentru a se face rectificari in carnetul de munca. :)
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum şi refuzul de a înscrie în carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea inscrierii in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Rectificare inscriere in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)