avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenzi munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenzi munca la negru

Care sunt amenzile ce se dau pentru un angajat fara carte de munca? Poate primi amenda si angajatul dau numai angajatorul? Ca re este legea ce reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 30 Aprilie 2011
Conform noilor modificari din Codul muncii,in cazul "muncii la negru", vor fi sanctionati atat angajatorul cat si angajatul,
bogdanmaria a scris:

Care sunt amenzile ce se dau pentru un angajat fara carte de munca? Poate primi amenda si angajatul dau numai angajatorul? Ca re este legea ce reglementeaza acest lucru?


Dupa intrarea in vigoare a noilor modificari , vor primi amenda atat salariatul cat si angajatorul pentru munca la negru.
Art. 276 alin.1 lit.e:
„e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;”.

Art.276 alin.1 lit. e1:
„e1) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm ce sactiunii da cu munca la negru ContSters205948 ContSters205948 DACA un angajat sta 15 zile la negru si apoi semneaza contractul de munca si reclama angajatorul dupa ce isi da DEMISIA.CE sactiunii poate risca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? Alina123456789 Alina123456789 Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? (vezi toată discuția)
Munca la negru mioarailina mioarailina Daca am lucrat la negru si sunt in somaj iar patronul nu mi-a facut contract pt ca nu a vrut ce pateste daca îi fac reclamatie la ITM (vezi toată discuția)