avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie privind recalcularea pensiilor in baza Legii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie privind recalcularea pensiilor in baza Legii nr. 119/2010

extras din continutul deciziei:

total stagiu de cotizare realizat: 40 ani, 9 luni, 20 zile din care:
militar-17 ani, 1 luna, 29 zile;
civil-23 ani, 7 luni, 21 zile.

Stagiul complet de cotizare cf. legii 119/2010: 20 ani.

Va rog sa imi explicati cum a fost calculat stagiul complet de cotizare.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 30 Aprilie 2011
1. Stagiul complet de cotizare nu se calculeaza el este prevazut in lege.
2. In cazul dvs. este avantajos pentru ca punctele de pensie s-au calculat adunand punctele anuale din cei peste 40 de ani de stagiu de cotizare realizat de dvs. iar suma lor s-a impartit la 20 (la stagiul complet de cotizare cerut de lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pensie anticipata la pensie limita de virsta florentaculea florentaculea Am o nelamurire in legatura cu calcularea pensiei de la anticipata la limita de virsta, in anul 2005 tatal meu sa pensionat anticipat avind pina in prezent o ... (vezi toată discuția)
Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare? kerekesmargo kerekesmargo la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot sa ma pensionez anticipat? misu2005s misu2005s am lucrat din anul1972 28 11 pina 27 02 1974 am facut armata dupa care am lucrat pina in anul 2003 27 10 din data de16 05 1983 pina la data de01 04 2001 am ... (vezi toată discuția)