avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la C.I.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la C.I.M

Contractele de munca vechi trebuie modificate in mod obligatoriu prin act aditional, acum odata cu intrarea in vigoare a noul cod al muncii? :-/ Si prin act aditional sa se modifice preavizul, sa se introduca criterii si proceduri de evaluare, etc??? :-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 28 Ianuarie 2013
Daca este sa ne luam dupa art.17 din Codul Muncii nu prea trebuie sa intocmim acte aditionale la vechile contracte individuale de munca.

Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.


Criteriile de performanta si procedura de evaluare se introduc , detaliat, in Regulamentul de ordine interioara si fisa postului, valabile atat pentru angajatii prezenti, cat si pentru cei care mai apar in timp in firma.
Pentru persoanele angajate incepand cu data de 01.05.2011, criteriile de evaluare trebuie incluse in c.i.m.

Pentru persoanele deja angajate , criteriile de evaluare vor fi cele prevazute in Regulamentul Intern al angajatorului.

Procedura de evaluare va prevazuta in Regulamentul Intern.
Criteriile de evaluare trebuie sa fie aceleasi pentru toti salariatii? Economist, inginer, jurist, mecanic, inspector resurse umane, informatician, paznic , sofer etc ...?
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters154162, utilizator
Criteriile de evaluare pot fi diferite ... Indicatorii de performanta sunt specifici fiecarui post in parte, si uneori pot diferi si in functie de departamentul din care persoana face parte.

Alte discuții în legătură

Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si criteriile de evaluare dupa 1.5.2011 apetra apetra Conform ultimelor modificari aduse la Codul muncii, in momentul in care intocmim un contract individual de munca ar trebui sa introducem in contract, ... (vezi toată discuția)
Nou model cim gabi12345 gabi12345 cu 1 mai se modifica contractul individual de munca conform noului cod al muncii. ma poate ajuta cineva cu noul model? cum se stabilesc obiectivele de ... (vezi toată discuția)