avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit tatal meu iar in 2002 a murit si bunica mea. cumpararea acelui teren s-a facut cu un contract de vanzare-cumparare si a fost declarat la primarie si platim impozit pe el, pentru a obtine titlul de proprietate pentru acest teren trebuie sa deschidem succesiune sau proces de recunoastere a contractului de vanzare-cumparare. As dori sa stiu daca este legal si nu inteleg de ce este nevoie de proces sau de succesiune atata timp cat parinti mei acu cumparat acel teren. In succesiunea dupa bunica mea terenul nostru nu a fost inclus deoarece era deja declarat ca este al nostru. Care este solutia in aceasta problema, alta decat cele enumerate de mine. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: bojucris , utilizator 19:34, 2 Mai 2011
cand au cumparat parintii dvs acea bucata de pamant era facuta iesirea din indiviziune? pt ca in urma vanzarii parintii detineau o parte din pamant iar cealalta ramanea bunicii dvs.
Daca contractul de vanzare cumparare este unul autentic incheiat la notar atunci mama dumneavoastra nu mai trebuie sa faca nimic.
Daca au cumparat printr-un inscris sub semnatura privata atunci acest act nu este valabil si trebuie sa faceti ceva demersuri pentru a obtine un titlu de proprietate.
Intrebarea mea in acest al doilea caz este "cand au cumparat exact parintii dumneavoastra acet teren?"
In 1991, bunicul meu a facut o cerere de punere in posesie conform legii fondului funciar, astfel in 1997 se elibereaza titlul de proprietate. In 1995, parintii mei au cumparat de la bunica mea terenul. Bunicul meu a murit in august 1992 iar succesiunea dupa bunicul a avut loc in martie 1993. Bunica mea in urma succesiunii a mostenit cota de 1/2 parte prin sistarea comunitatii de bunuri din constructie, casei si anexe gospodaresti precum si intreg terenul in suprafata de 1000 mp (aceasta suprafata se refera la curte), titlul pe gradina fiind eliberat in 1997.
Actul de vanzare-cumparare este unul sub semnatura privata si nu este facut la notar,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce avocat reprezinta paratorul intr-un proces? Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate afla cine este avocatul partii paratoare dintr-un proces civil, cine poate avea acces la aceste informatii si cum ... (vezi toată discuția)
Probleme cu teren intravilan van_allen78 van_allen78 mama a cumparat un teren de 20 de ari intravilan in urma cu 20 de ani de la un vecin, in continuarea gradinii noastre. A platit atunci o suma imensa, caci ... (vezi toată discuția)