avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua.
Sotul meu este divortat si are un copil pt care plateste pensie alimentara calculata in cuantum de 30% din venitul lui la momentul incheierii divortului. A trecut doar un singur an de la hotararea de divort, timp in care si-a platit absolut tot timpul pensia, plus cadouri etc (deci nu se pune problema de abandon).
In acest moment, fosta sotie i-a transmis ca vrea sa-i dea mai multi bani si s-a interesat la directorul firmei unde lucreaza ce salariu are acum.

Intrebarea este: la cat timp se poate recalcula pensia alimentara? Are voie sa se intereseze direct la firma unde lucreaza, nu trebuia sa intrebe,sau sa se adreseze instantei, care sa ceara adeverinta de salariat?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 20:40, 1 Mai 2011
Majorarea pensiei de intretinere pentru minori, se poate cere oridecate ori sunt majorate veniturile parintelui care este obligat. Nu este un termen fixat de lege, pentru astfel de actiuni de chemare in judecata.:(
Mi se pare aberant....inseamna ca femeia aia are dreptul sa ne scormoneasca viata si sa ne faca de rusine la firme?? Mai ales ca sotul a platit mereu la timp....Oricum, totul se cere in instanta, nu la coltul strazii. O sa ma interesez si la Politie si vom face plangere!

Nu este normal sa fim hartuiti o viata intreaga! NU e vb de bani, ci de gest! Copilului oricum i-am facut noi si pensie privata pt studii, etc.!! Mi se pare inadmisibil cimportamentul!
Procentul de 30 % depaseste plafonul maxim prevazut de lege ca obligatie de intretinere pentru un copil. Sotul dv este indreptatit sa se adreseze instantei in vederea reducerii cuantumului obligatiei de intretinere la maxim 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara !!!!!!!!!!!!! dana80 dana80 sunt casatorita de aproape un an , sotul meu are un baietel din prima casatorie caruia ii platim pensie alimentara fara abateri. fosta sotie a intentat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil corelata cu contributia mamei radu010 radu010 Buna ziua, Ma aflu in proces de divort cu fosta sotie care ma \"sicaneaza\" cu vederea copilului, aceasta plecand de acasa din momentul introducerii ... (vezi toată discuția)