avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate vreau sa imprumut bani
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

vreau sa imprumut bani

vreau sa imprumut bani de la un prieten care a lucrat in afara,si ni nu are o justificare de unde are banii este o lege citi bani poate sa imi dea imprumut ,nu imi cere dobinda,
In sistemul bancar, orice depunere ce excede sumei de 10.000 EUR sau echivalentul acesteia in orice alta moneda, trebuie justificata ca si sursa de provenienta. exista o lege care reglementeaza acest aspect privind spalarea banilor. Daca prietenul dvs nu are calitatea de camatar, atunci va poate imprumuta o suma de bani, neavand nevoie sa le justifice provenienta, atat timp cat tranzactia este intre 2 persoane fizice. Puteti face un contract de imprumut la un notar public, dar, acolo trebuie mentionata sursa de provenienta a banilor respectivi. Nu vad ca ar exista un impediment daca acei bani sunt obtinuti de prietenul dvs, din munca sa, in strainatate.................:)
poate sa va dea oricati, nu trebuie sa justifice provenienta ca nu-l intreaba nimeni.
daca banii i-ar depune in banca pe numele sau, la o suma peste 10000 d eeuro trebuie sa completeze o declaratie tip, privind provenienta.
Multumesc ,deci pot imprumuta bani, fara dobanda ,si trebuie act notarial sau e duficient un act cu 2 martori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ii imprumut unui prieten niste bani (35.000 euro) prin ... mariusjuncan mariusjuncan Vreau sa ii imprumut unui prieten niste bani (35.000 Euro) prin banca si el urmeaza sa mi-i trimita inapoi in cateva luni. Aceiasi suma, fara dobanzi sau alte ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)
Depunere bani firma chrispop chrispop Mi-am infiintat recent firma(SRL) si trebuie sa achit niste cheltuieli. Intrebarea mea este cum pot depune bani in firma? De la banca mi s-a spus ca pot ... (vezi toată discuția)