vreau sa imprumut bani de la un prieten care a lucrat in afara,si ni nu are o justificare de unde are banii este o lege citi bani poate sa imi dea imprumut ,nu imi cere dobinda,
In sistemul bancar, orice depunere ce excede sumei de 10.000 EUR sau echivalentul acesteia in orice alta moneda, trebuie justificata ca si sursa de provenienta. exista o lege care reglementeaza acest aspect privind spalarea banilor. Daca prietenul dvs nu are calitatea de camatar, atunci va poate imprumuta o suma de bani, neavand nevoie sa le justifice provenienta, atat timp cat tranzactia este intre 2 persoane fizice. Puteti face un contract de imprumut la un notar public, dar, acolo trebuie mentionata sursa de provenienta a banilor respectivi. Nu vad ca ar exista un impediment daca acei bani sunt obtinuti de prietenul dvs, din munca sa, in strainatate.................:)
poate sa va dea oricati, nu trebuie sa justifice provenienta ca nu-l intreaba nimeni.
daca banii i-ar depune in banca pe numele sau, la o suma peste 10000 d eeuro trebuie sa completeze o declaratie tip, privind provenienta.
Probleme cu banca!
ClydeS
Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta :
Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata .
Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)