am hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie privind plata drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni; Am obtinut incuviintarea executarii silite, dar...nu prea are ce sa-i ia.Pot solicita banii din Fondul de garantare al creantelor salariale, unde este contributor din 2010?
De asemenea, el nu a contribuit la acest fond in perioada 2007-2009, desi era luat in evidenta cu angajati. Pot sa fac ceva in aceasta privinta, vreo sesizare la ITM, pentru a fi obligat sa declare/plateasca retroactiv contributia pentru perioada 2007-2009?
Nedeclararea/neplata contributiei la acest fond in perioada 2007-2009, la care se adauga neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de itm de constituire a drepturilor salariale si de inregistrare a contractului de munca cu termen 22.03.2008- pot constitui motive de atragere a raspunderii administratorului?
Precizez ca am facut inca din noiembrie plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si ...se afla in cercetare.
Fiind asociat unic, el este adunarea generala :((
Care sunt articolele din Codul Muncii/Codul Civil pe care-mi pot intemeia actiunea?E de competenta judecatoriei sau a instantelor litigii de munca?
Daca mergeti pe o actiune in raspunderea patrimoniala , atunci avem un litigiu de munca care se va solutiona de Tribunalul in a carui raza domiciliati.
Daca mergeti pe o actiune civile in raspundere delictuala, atunci temeiul de drept este art.998 si 999 C.civ. si este de compententa judecatoria in a carei raza isi are domiciliu paratul.
Concediu odihna
cablu
buna ziua, am o intrebare legate de acordare CO
sunt angajat de 6 luni si mi s a spus ca nu pot inca benefia de CO.
Daca Codul Muncii nu face referire la ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat
ino2010
Bună ziua,
Am restante toate zilele din concediul de odihnă pe anul 2016. Angajatorul îmi poate refuza o cerere de efectuare a acestor zile începând de ... (vezi toată discuția)