avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura de mediere in cazul recuperarii restantelor.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura de mediere in cazul recuperarii restantelor.

As dori sa punem in discutie modul in care o asociatie de proprietari poate actiona, folosind medierea pentru a recupera restantele.
Ce diferentiaza procesul de mediere de cel in instanta si pana unde se poate ajunge cu recuperarea restantelor in cazul medierii.
Asteptam cateva repere concrete din partea mediatorilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 15:37, 3 Mai 2011
D-voastra mergeti la un mediator autorizat din Tabloul mediatorilor sa-l contactati si sa-i oferiti datele pentru cealalta parte iar mediatorul este cel care se ocupa de transmis invitatia partii.
Sunt si situatii cand partile de comun acord merg impreuna la un mediator si nu mai este nevoie de aceasta parte cu invitatiile.
Mai mult, daca partile au ajuns la un Acord de mediere prin care si-au luat niste angajamente, in cazul de fata sa zicem niste esalonari de plati, si nu-si respecta angajamentul luat Acordul de mediere poate fi investit cu formula executorie(chiar daca nu a fost un proces in instanta la baza) in acord cu art.6 din directiva nr. 52/2008 a Uniunii Europene(existand deja caz concret cu asa ceva).
In plus, aveti dreptul la o sedinta de informare gratuita, in conformitate cu prevederile legale, in cadrul careia veti fi informat cu privire la mediere, aveti dreptul sa puneti intrebarile pe care le credeti de cuviinta cu privire la mediere, astfel incat sa va lamuriti pe deplin si sa actionati in cunostiinta de cauza.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
As dori sa intreb daca plata mediatorului se pune proprietarului pe lista de plata in totalitate sau se imparte cheltuiala ,,prieteneste'' ?.:O
Dupa cate am citit, cheltuiala se imparte intre cele doua parti, daca nu se prevede altfel.
In cazul acesta e de vazut daca o atentionare printr-o decizie luata in comitetul executiv ca restantierii care nu isi platesc restantele la somatia asociatiei si se ajunge la mediator sau in instanta, cheltuielile vor fi platite de restantieri.
Incercam sa propunem o asemenea abordare!
Legat de ce intreba utilizatorul "johnpescar", ca sa apara aceasta plata datorata mediatorului pe listele de plata, trebuie ca partlle sa fi trecut mai intai pe la mediator.
Modul in care se impart acesti bani este trecut in Contractul de mediere. Fara semnarea lui(deci si a modului cum vor fi platiti banii) nu poate incepe medierea. Asociatia trebuie sa aiba la baza intocmirii listelor acest contract precum si facturile aferente, asa ca nimic nu se face "prieteneste".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Mama mea a fost chemata la mediere de catre asociatia de proprietari din pricina unor datorii la intretinere.Conform contractului de mediere s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)