avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs

va rog sa-mi raspundeti ce inseamna daca pe site-ul Curtii de Apel in dreptul dosarului apare:se amana pronuntarea pentru alta data(peste 6 zile) iar la detalii: incheiere.Ce inseamna incheiere?

Precizez faptul ca recurentul nu s-a prezentat la primul termen al recursului si s-a judecat in lipsa.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinateo , utilizator 21:47, 5 Iulie 2008
Trebuie sa va judecati de doua ori .... Astfel, in cel de al doilea proces, daca nu se invoca autoritatea de lucru judecat, instanta trebuie sa va dea castig de cauza.
Dvs aveti doar o singura hotarare irevocabila, instanta de recurs a modificat hotarea primei instantei.
Cum pot sa ma judec a doua oara pentru aceeasi cauza?
Daca fac asta automat adversarul se va folosi de acest titlu...de lucru de care amintiti.In aceste conditii nu se va putea niciodata ajunge la revizuire.Trebuie sa risc sau sa reformulez actiunea?
Cam greu cu o a doua judecata daca invocati acelasi obiect ... :(
In cea de-a doua cerere in instanta ar trebui sa solicitati altceva decat ati cerut in prima cerere (obiectul celei de a doua cerere trebuie sa fie diferit de obiectul primei actiuni).
Atunci vor fi doua procese total diferite, cauze diferite. Nu vor exista niciodata doua hotarari definitive. Nu se poate aplica regula invocata in lege. Ce lege este asta?
Pentru cine este facuta?
Nu sesizeaza nimeni paradoxul ei?
Ar trebui sa se dea voie sa actionezi din nou pentru aceeasi cauza, numai si pentru faptul ca legislatia se modifica periodic, si poate legile invocate in primul proces pot fi modificate in favoarea reclamantului.....scuzati-ma dar nu pot intelege aceste lucruri.
Nu noi facem legea ...:(
Tot ce v-am spus legat de revizuire este prevazut in Codul de procedura civila.

Exact, vor fi doua procese diferite. In acest caz, nu se poate invoca contrarietatea de hotarari.

Alte discuții în legătură

Cai de atac la solutionarea unui proces costa332 costa332 in urma unui proces pe care l-am pierdut, am facut recurs la care mi sa dat ca raspuns ca solutia data la proces este irevocabila. Mai am dreptul la alta cale ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
Calea de atac la recurs Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac? (vezi toată discuția)