avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare in munca

Instanta obliga angajatorul sa incheie un nou contract de munca de jumatate de norma.Primul a luat sfarsit prin demisie pentru nereguli contractuale grave.Angajatorul solicita toate documentele(diplome,atestate etc.) din nou.In plus cere aviz pentru aceasta reangajare unei terte,respectiv Directiei de Sanatate publica.( Este vorba de reangajare cadru medical superior).Este normal sa ceara acest aviz?
daca este normal in ce temei?
Multumesc dar nu m-ati lamurit.

Salariile compensatorii se dau "pana la data reintegrarii" ? Reintergrare in aceeiasi firma sau in munca ?

Temeiul legal pt cele 15 zile.

Concediul platit sau acordat ?

Multumesc.
Buna ziua,

Rog frumos un avocat/jurist sa imi raspunda punctual la intrebarile de mai jos. Multumesc mult.

ce inseamna intr-o sentinta civila plata salariilor de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective ? Prima e clara insa reintergrarea efectiva ? In cadrul unitatii unde a fost concediat sau in munca, in oricare alta unitate?

Care este temeiul legal pentru cele 15 zile in care angajatorul are timp sa puna hotararea in aplicare ?

Daca a trecut 1 an de la concediere pana acum, ce se intampla cu perioada concediului ? O platesc ? O acord in zile libere acum, dupa reincadrare ?
Multumesc
1. Reintegrarea efectiva reprezinta data la care salariatul respectiv va incepe sa munceasca in unitatea care la concediat.
2. Temeiul legal este chiar hotararea instantei de judecata. In cazul in care nu se respecta acest termen o sa fiti sanctionati.
3. S-a hotarat plata salariilor. deci dumneavoastra platiti salariile , insa nu aveti nici o treaba cu concediul de odihna. Nu a muncit 12 luni....platiti salariu pentru 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Instanta a hotarat ca angajatul a lucrat cu luni inainte de a-i fi incheiat contractul de munca si a condamnat firma la plata retroactiva a contributiilor legale Sov Consulting Sov Consulting Sentinta suna astfel: .... [b]Constata[/b] că petenta a desfasurat activitate la societatea parata în perioada 03.01.2008 -- 01.11.2008 (cand i s-a ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)