avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datoriile sotului,devin si datoriile mele ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datoriile sotului,devin si datoriile mele ?

Buna ziua.
Urmeaza sa ma casatoresc,dar am o mare teama.Viitorul meu sot,are o gramada de datorii,datorii de care ma tem c-or sa se reverse asupra mea.Poate nu am dreptate,de aceea v-as ruga din toata inima sa ma indrumati cu un sfat,sa-mi spuneti cum as putea proceda.
Eu detin o locuinta (proprietate personala,act vanzare cumparare,facut de parintii mei cu mult timp in urma ),viitorul meu sot are o gramada de amenzi de circulatie,NEPLATITE,pe la taxe si impozite,iar asta ma face sa ma tem c-am sa fiu eu executata,si bunurile mele mobile si imobile.(eu sunt la zi cu toate impozitele,nu am nici o datorie fata de nimeni).
Are ceva datorii si pe la banca,imprumuturi pt nevoi personale,luate cand eu nici nu-l cunosteam,rate pe care NU le mai plateste din cauza salariului mizer.
Intrebarile mele sunt : ma poate executa cineva,cumva,pt datoriile viitorului meu sot? Risc sa raman fara casa,masina,bunuri personale,pt datoriile lui ?
Cum as putea proceda,ca eu sa nu fiu amestecata in ceva in care eu nu mi-am pus contributia ?
Ce solutii sunt ,ce-as putea face pana nu e prea tarziu,pana nu apuc sa ma marit ????? (sa raman pe numele meu,sa nu-l iau in spatiu,etc) ??????
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: antonelMo72T , utilizator 14:19, 14 Ianuarie 2025
Buna la toti as vrea sa stiu daca,EU am un apartament in Romania cu sotul meu ,Dar nu mai stau cu el de multi ani ,El are datori, in acest apartament ,eu trebuie sa divortez,si partea mea ,ramane ,cine mi o da daca el pierde casa ptr datori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Jumatate din apartament la divort Jennifer8 Jennifer8 Buna seara. Sora mea a introdus actiune de divort. Apartamentul in care a stat e doar pe numele fostului sot, l.a luat cu banii lui, ea nu apare pe contract. ... (vezi toată discuția)