avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii pentru fortele Statelor Unite
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii pentru fortele Statelor Unite

Buna ziua ,
In urma unor divergente de opinii si intrepretare , va rog sa va expuneti parerea urmatoarei speze :
am efectuat prestari de servicii catre fortele Statelor Unite si conform Normei 16 din Ordinul 2067/2007 si art.X din Acordul dintre Romania si S.U.A , art. 1 . alin.5 din Norme prevede ca : " potrivit art.X din Acord sunt scutite de TVA livrarile de bunuri si/sau prestarile de servicii pentru fortele S.U.A ...... " si art. 5 , alin.5 persoanele scutite prevazute la art.1 , alin.5 tb. sa solicite de la autoritatile fiscale teritoriale un certificat de scutire ( anexa 2 la norme ).
In cazul in care nu este prezentat un astfel de certificat , prestatorul , persoana juridica romana inreg.in scopuri de TVA , factureaza cu TVA sau fara TVA ?
Multumesc si ar fi cat se poate de urgent un raspuns.
M.C

Alte discuții în legătură

Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)
Facturarea de servicii catre o ambasada din romania adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire: Un SRL trebuie sa factureze servicii catre o Ambasada din Romania. Tara ... (vezi toată discuția)
Facturare tva AOC AOC Buna ziua Pentru serviciile de reprezentare in Romania a unei firme din Canada, se factureaza cu TVA sau fara ? Multumesc Marius (vezi toată discuția)