avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara

intrebarea mea este: cat la suta din salariul meu brut este platit in concediu prenatal si postnatal??
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ellay_yon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 4 Mai 2011
85%
din...media salariului NET pe ultimele 12 luni anterioare nasterii...
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters167247, utilizator
Art. 2. - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
OUG 158/2005
ellay_yon a scris:

intrebarea mea este: cat la suta din salariul meu brut este platit in concediu prenatal si postnatal??
Multumesc


Fiind vorba despre indemnizatia de maternitate, cuantumul lunar al indemnizatiei este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza si cum pot beneficia de prenatal? rox_ann07 rox_ann07 cum e cu prenatalul? cum se calculeaza si cate luni trebuie sa ai lucrate cu carte de munca sa poti beneficia de el? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? exista o limita a indemnizatiei? vali_ff vali_ff Stiu ca Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut, dar exista o limita pana la care se plateste cat la suta din salariu? La un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)