avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Protectia sociala ce se acorda persoanelor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Protectia sociala ce se acorda persoanelor disponibilizate la 1 Martie 2011

La data de 01 martie 2011, am fost disponibilizat prin concedieri colective ca urmare a restructurarii si reorganizarii regiei autoneme din care am facut parte.
La disponibilizare nu am beneficiat de protectia sociala acortata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii, reorganizarii, deoarece Ordonanta de Urgenta nr. 116/2006 care trebuia sa legifereze acest lucru a fost suspendata in toamna 2010.
La data de 14 aprilie 2011 a aparut monitorul oficial nr. 263 care publica OUG 36/2011 pentru modificarea si completarea OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.
Legat de OUG 36/2011 va rog sa-mi rasundeti la doua intrebari:
1. Persoanele disponibilizate la data de 1 martie 2011, pot beneficia de prevederile OUG 36/2011 ?
2. In situatia in care personalul disponibilizat beneficiaza de prevederile OUG 36/2011, dar imediat sau dupa cateva luni se pensioneaza, mai poate primi in continuare (conform vechimii in munca) venitul lunar de completare?
Pun aceasta intrebare deorece conform OUG 36/2011, art. 16 (2) litera ,, a" se face precizarea doar pentru salariu.
Din cate stiu, colegii mei disponibilizati anterior acestei perioade au beneficiat deenitul de completare si dupa pensionare (conform vechimii in munca).

Multumesc ,

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Oug nr. 36/2011 - venit de completare? Mihaill Mihaill Buna ziua.Am o scurta intrebare:care sunt societatile la care se va aplica OUG 36/2011? (vezi toată discuția)
Angajare asistat social TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna seara,sunt asistata social (cred ca aceasta este denumirea dupa terminarea perioadei de somaj) de 4 luni(cf. oug .116).Pe parcursul acestei perioade pe ... (vezi toată discuția)