Am facut plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emisa de Politia locala a unui oras care m-a amendat ,zic eu,pe nedrept pentru circulatia pe un sector de drum cu auto,fara a poseda autorizatie de intrare pe acel sector de drum care NU era semnalizat corespunzator.
Politai locala a facut intampinare printr-un reprezentant conventional Cabinet de avocatura,solicitand respingerea plangerii mele ca fiind neintemeiata.....dar SURPRIZA!!!!! SE SOLICITA SI CHELTUIELI DE JUDECATA IN val de 558 lei.
As vrea sa stiu daca este LEGAL asa ceva, ca la contestarea unui PV de contraventie,in final, daca nu mi se da dreptate mie...sa platesc si cheltuieli de judecata????????
Va rog lamuriti-ma !!!!!!
Stimate domn liamic 43, eu ma refer ca nu trebuie sa te recunosti invins decat in momentul in care nu mai este de facut nimic. Dumneavoastra detineti un mod de gandire logic si incercati sa transati totul clar de la inceput. E un mod idealist, bineinteles, nu unul gresit. Totusi, eu cred ca daca a avut ghinionul sa intalneasca un magistrat obtuz, care sa nu doreasca sa foloseasca acel rol de a fi activ in judecarea cazului si care pentru a urgenta rezolvarea cazului a luat o decizie abuziva sau chiar pripita. De asemenea e posibil sa nu fi administrat probe sau sa nu fi acceptat unele probe, ceea ce nu ar fi tocmai ok. Partea cu recursul este prima mutare, adica cea ordinara, prin care colegul nostru solicita ca acest caz sa ajunga la un for superior , cum ar fi tribunalul. Nu spun ca e garantat succesul, dar ar fi o posibila mutare posibila. Aceste ar fi ideile mele si regret ca va deranjeaza. Va doresc o zi buna si un pic de intelegere si pentru ceilalti. Nu cred ca ar trebui sa fim drastici de la inceput. Nimeni nu poate considera ca detine adevarul absolut.
Oricum ma bucur domnule macovei ca imi impartasiti ideile, se pare ca nu sunt singurul care crede ca nu e cazul sa abandonezi de la inceput.
Aplicam a doua lege a lui ohm: " óm trai si óm vedea"...
un motiv pentru a face un recurs, chiar si pe un motiv minor, este ca nu poti sa te adresezi CEDO...daca nu ai expuizat caile de atac interne, adica RECURSUUUL
explicati-mi cum ma adresez eu CEDO? daca nu am facut amaratul acela de RECURS
Intampinare recurs
doru6
Am castigat un proces in calitate de parat, iar acum reclamantul a facut recurs. Cand am primit citatia nu a fost trmisa si cererea de recurs prin care ... (vezi toată discuția)