avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii,Contracte PFA & Semnatura electronica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii,Contracte PFA & Semnatura electronica

1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si termenele acestora ?
2.In cat timp de la infiintare se incheie Contractele de Asigurare cu Casa Pensii si Sanatate si care sunt procentele care trebuiesc achitate lunar sau trimestrial ?
2. Este obligatorie obtinerea Semnaturii Electronice pana la data de 1 iulie 2011 in cazul PFA ?

Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Ankora , utilizator 15:05, 5 Mai 2011

1.In termen de 15 zile se depune la fisc declaratia 220 privind veniturile estimate pe 2011.
2. Declaratiile de asigurare cu Casa Pensii si Sanatate se depun dupa primirea de la fisc a deciziei pentru platile anticipate pe 2011.
Se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net si contributie asigurare pensii 31,3% (se plateste lunar). Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut-2022 lei) suma minima a contributiei fiind de 222 lei/luna.
3. Se aplica pentru entitatile cu salariati.


Buna seara si va multumesc foarte mult pentru lamuriri.
Daca am inteles bine voi avea de depus acum doar 220 in 15 zile de la infiintare,iar apoi anual ?
Cat despre impozit,sanatate(trimestrial) si pensie(lunar) am retinut,insa in cazul in care veniturile sunt sub 8088 lei/an pot incheia Asigurarea pentru pensie?
Referitor la pct.3 avand in vedere ca voi avea de depus 4 Declaratii (care inca nu stiu ce numere au,exceptand 220)- Impozit, Sanatate,Pensie si devine obligatorie transmiterea online,nemaiacceptandu-se pe hartie, cum le voi transmite?
O seara frumoasa
Declaratiile pentru asigurare sanatate si pensie se depun o singura data pe an, iar pentru impozite se mai depune declaratia 200 pana la 15 mai pt anul precedent.
Termenul de 1 iulie se refera la declaratia 112 pentru salariati.
Multumesc
In mesajul anterior mi-ati scris ca cea pentru sanatate se depune trimestrial,iar acum spuneti ca o singura data/an.
Pe anul precedent nu am avut activitate,deci nu depun nimik pana la 15 mai !?
Totusi cum le voi depune ? Le duc personal pe hartie?

Plata contributiei de sanatate se face trimestrial, dar declaratia se depune o singura data pe an.
Pe anul precedent se depune declaratia 200 indiferent de realizare.

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii si deciziile de impunere la pfa ElNino ElNino Buna seara! Am o situatie mai ciudata in relationarea cu Casa de Pensii si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt PFA in regim venit real si anul ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit dependent de angajator? quasarul quasarul Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se ... (vezi toată discuția)