In urma unui proces am castigat in instanta niste drepturi salariale - prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila .Cu ceva timp in urma am primit o instiintare a unei firme de recuperare creante , in care se spune ca hotararea respectiva a fost desfintata si sunt somat sa restitui suma respectiva altfel voi fi executat silit pentru recuperarea banilor.
Se poate desfiinta o hotarare ramasa definitiva? daca da , nu este normal ca partile implicate sa fie notificate despre acest lucru? In cazul in care refuz sa restitui banii - eu nefiind informat ca sentinta respectiva a fost desfintata ,nu vad nici un motiv pentru care as restitui un drept castigat in instanta - exista cai legale de a fi executat silit ?
cauta pe portalul instantelor numele tau si vezi daca e adevarat sau nu.
Ai spus ca hotararea este definitiva, nu si irevocabila, deci se poate sa fie desfiintata...
bine , dar oricum ar fi trebuit sa fiu instiintat cumva de faptul ca hotararea a fost desfintata , la fel cum s-a comunicat sentinta in mod oficial , cel putin asa ar fi normal- poate ma insel?
Executare silita
bcory
Momentul de timp la care o hotarare judecatoreasca devine executorie este dat de momentul in care hotararea a devenit definitiva. (ulterior, ea a devenit si ... (vezi toată discuția)