Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare in temeiul legii nr 53/2003 art 73,ca urmare o concedierii individuale din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului(desfintarea locului de munca prev de art 65 din Codul Muncii,respectiv ca urmare a dificultatilor generate de criza economica).
-vreau sa stiu daca pot cere salariu compensatoriu unul sau mai multe,specific ca in contractul de munca nu este specificat nimic.
prin cineva de la ITM am aflat din ce ramura sunt cele 3 firme la care am fost angajat;
1.Comert cu ridicata al carni si produselor din carne.
2.Cresterea pasarilor
3.Productia si conservarea Carni
Maine vreau sa ma duc sa ii dau in judecata pentru plata salariului/salariilor compensatorii.Unde trebuie sa ma duc la tribunalul Bucuresti?
Si alta intrebare pot cere mai multe salarii compensatorii 3-5-10 salarii???
Multumesc
1. Incercati sa faceti rost de CCM ale acestor ramuri de activitate si vedeti acolo cate salarii compensatorii se acorda (intrati pe Google si introduceti "CCM ramura X").
2. Daca aveti domiciliul in Bucuresti va adresati Tribunalulul municipal Bucuresti.
Nu am ggasit nimic pe internet referitor la numarul de salarii compensatorii.
In schimb i-am dat in judecata pentru salarii compensatorii si daune morale.
Problema mea este ca au dat termen tocmai in noiembrie ,stiam ca la litigii de munca termenul e de maxim 15 zile.
Ce trebuie sa fac sa dea termen mai devreme?Am inteles de la tribunal ca se poate face o sesizare/contestatie sau altceva?
Multumesc
Drept la somaj
mad_john
salutare
ma aflu in situatia urmatoare
am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza:
angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat
angajat 29 ... (vezi toată discuția)