avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in timpul efectuarii C.O. se poate da preaviz de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in timpul efectuarii C.O. se poate da preaviz de concediere?

Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 zile.
Se suspenda C.O. si intra preavizul , urmand ca zilele neefectuate sa fie platite?
Se pot scadea zilele de preaviz din C.O. neefectuat? (cele 10 zile in care trebuie sa fiu prezent la servici?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 5 Mai 2011
Preavizul de concediere se poate da in timpul concediului de odihna ...pe durata CO este intrezisa concedierea cu exceptia situatiilor in care concedierea a intervenit ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In instiintarea de preaviz trebuie sa scrie data inceperii preavizului.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu prea am inteles. Se poate sau este interzisa.....
Prevaizul se poate da in timpul CO ... concedierea este interzisa (de exemplu, un salariat este in CO in acest timp primeste decizia de incetare a raportului de munca cu o data care se afla in intervalul de timp in care el este in CO - acest lucru interzice art.60 alin.1 Cum, exceptand situatia falimentului, reorganizarii judiciare sau a dizolvarii angajatorului.)

Preavizul se poate suprapune cu CO ....
Am primit Notificare de Preaviz ,emis in data de 03.05.2011,trimis prin posta si ridicat azi 05.05.2011,in care se spune asa :
-incepand cu data de 04.05.2011 sunteti in preaviz 20 zile lucratoare,dupa care urmeaza sa fie incetat CIM conform art.65(1).
-in perioada de preaviz,salariatul ramane la dispozitia conducerii,fiind aplicabile prevederile art.27 alin.3 din CCM 2010,adica 10 zile cu prezenta la munca si 10 zile libere.
Intrebare : eu sunt in C.O. pe anul 2010 (pana pe data de 07.06.2011) si conform art.60 lit.i nu se pot face concedieri in timpul C.O.
Perioada de preaviz incepe dupa terminarea C.O. sau se suprapune cu perioada de C.O.?
In plus , pe perioada Preavizului beneficiez de toate drepturile salariale - tichete de masa , ceea ce nu este valabil in timpul C.O.
Cum procedez cu cele 10 zile in care trebuie sa merg la munca daca eu sunt in C.O.?
Din ce ati postat, perioada de preaviz incepe din timpul CO fapt ce implica suprapunerea perioadei de CO cu peavizul ... pe perioada preavizului veti beneficia de toate drepturile prevazute in c.i.m. sau in c.c.m la nivel de unitate.

Cele 10 zile in care trebuie sa mergeti la munca veti fi pontat ca fiind in C.O.

Alte discuții în legătură

Preaviz Paduraru Oana Paduraru Oana In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)
Preaviz si concediere individuala comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : -in timpul efectuarii CO pe anul 2010 , care a inceput cu 01.05.2011 (cu cerere aprobata) primesc notificare de preaviz in ... (vezi toată discuția)