avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate zile fara salar? Daca in acest timp sunt in co pot solicita intreruperea acestuia si plata ca zile neefectaute de co la incetarea c.m.-am fost luna decembrie in co si mai am o diferenta de co de vreo 10 zile in ianuarie 2010 pentru 2009. In aceasta perioada se suprapune si preavizul. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 3 Ianuarie 2010
Din cite am inteles:
1. sinteti in concediu de odihna, deci perioada de preaviz de 20 zile , va urma dupa terminarea efectuarii concediului de odihna!( nu are cum sa se suprapuna, decit daca din nestiinta,neglijenta sau naivitate, cine v-a aprobat cererea de plecare in concediu de odihna a uitat ca nu se poate supapune cu perioada de preaviz, dar in guvenarea actuala si haotica,asta e cam lege...)
2.zilele concediu fara plata conform art.10 legea 329/2009(3 ar fi trebuit si nu 4, dar asta e alta discutie) sint zile neplatite, dar care in rest care va confera toate drepturile!Nu se scad, nu se aduna din nimic , la nimic!
3. zilele concediu de odihna neefectuate trebuie sa va fie platite in momentul plecarii din institutie!
CO se poate suprapune peste perioada de preaviz ...:)
Pentru CFP trebuia sa va faca rechemare din CO si apoi sa intrati in CFP , urmand ca apoi sa continuati CO sau sa va plateasca zilele de CO neefectuate la incetarea raportului de munca.
potrivit art 60 alin (1) Codul Muncii " concedierea salariatilor nu poate fii dispusa pe durata efectuarii concediului de odihna " in referire si la art. 75 si art . 76 Codul Muncii
perioada de preaviz incepe de la data comunicarii deciziei de concediere
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

potrivit art 60 alin (2) Codul Muncii " concedierea salariatilor nu poate fii dispusa pe durata efectuarii concediului de odihna " in referire si la art. 75 si art . 76 Codul Muncii
perioada de preaviz incepe de la data comunicarii deciziei de concediere


Oare chiar asa prevede acest articol?

art.60 (2) C.mun. - Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si preaviz dreptaciul dreptaciul in ianuarie 2010 voi intra in concediu de odihna, pe care il voi lua integral pt tot anul , adica 27 zile lucratoare. in cazul conedierilor colective , ... (vezi toată discuția)