avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Se poate face impartirea bunurilor intre soti si in timpul casatoriei sau numai in urma divortului? Cat se percepe taxa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:17, 4 Mai 2011
Da se poate face partajul si in timpul casatoriei. (v.art.36 alin 2 Cod Familie)=D>
Se poate face in urma divortului. Taxa la judecatorie daca apelati la modalitatea clasica de partaj este de 3% din valoarea bunurilor partajabile, daca alege procedura medierii, ducandu-va direct in instanta cu un Acord de mediere intocmit de un mediator autorizat in cond. legii 192/2006 si pe care-l gasiti in Tabloul mediatorilor, nu o sa mai platiti aceasta taxa.
Mai multe informatii puteti obtine in urma sedinte gratuite de informare pe care orice mediator este obligat s-o furnizeze.
Am adaugat si art. la care facea colegul de mai sus referire din Codul Familiei:
Pentru motive temeinice, bunurile comune, în întregime sau numai o parte din ele, se pot împărţi prin hotărîre judecătorească şi în timpul căsătoriei. Bunurile astfel împărţite devin bunuri proprii. Bunurile neîmpărţite, precum şi cele ce se vor dobîndi ulterior, sînt bunuri comune.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
partajul in timpul casatoriei il puteti face doar pt motive temeinice ( ca unul din soti are datorii, ar fi un motiv).
dupa divort puteti face partajul la notar sau in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fara divort carasacalca carasacalca As vrea sa impart cu sotia bunurile dar fara sa divortam.Se poate ? (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)