avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invocarea exceptiei la recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invocarea exceptiei la recurs

La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar
-am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca aceasta sa emita o Dispozitie.Primaria nu a invocat atunci exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta deci Primaria poate totusi participa in procese.
In urma procesului Primaria a emis Dispozitia;numai ca Dispozitia este partial nejusta si de aceea am inceput al 2.lea proces,pentru modificarea Dispozitiei
-in motivele de recurs Primaria invoca Legea 215 pentru exceptia lipsei capacitatii procesuale art 18 alin 3,art19 si art 67 precizind ca numai Municipiu este persoana juridica cu capacitate deplina.,nu Primaria. In Legea actualizata 215 articolele precizate de Primarie au alt continut,nu cel descris in motivatie
-antetul Dispozitiei pe care o atac este cu PRIMARIA ,nu cu MUNICIPIU
Ce art de Lege sau din Codul Civil pot invoca pentru a cere instantei respingerea recursului
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 13:57, 19 Noiembrie 2011
Primaria este doar o structura administrativa, care nu are capacitate de folosinta si care nu poate sta in justitie. Iar practica din ultima vreme e constanta sub acest aspect ... e o exceptie care poate fi invocata si de catre instanta din oficiu ...
Incercati sa solicitati casarea cu trimitere spre rejudecare pentru solutionarea litigiului intr-un cadru procesual legal ... invocati faptul ca instanta de fond ar fi trebuit, in virtutea rolului activ, sa puna in discutia partilor acest aspect procedural.
Stimate Domn,intr-un asemenea proces trebuia sa va judecati cu Municipiul ----prin Primar,acesta este subiectul de drept care are calitate procesuala pasiva.Cred ca va judecati intr-un litigiu avand ca obiect legea 10/2001,ori dispozitiile care se emit in baza acestei legi sunt emise de Municipiul X prin Primar.Cum ati ajuns la recurs si nu s-a observat acest aspect? Conform principiului disponibilitatii partilor care guverneaza orice proces ,dvs deja ati stabilit cadrul procesual,acum si daca vreti sa introduceti Municipiul prin Primar nu prea mai puteti este tardiv.
Dispozitia are antet PRIMARIA nu MUNICIPIU ,asa ca firesc era sa chem in proces Primaria.La una din audiente le de la primarie mi s-a spus ca dupa ce se emite dispozitia dosarul merge la Municipiu si acolo iar este verificat.De aceea totul este neclar.Multumesc Justicemn
Totusi am cistigat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare proces prin alt proces? fdanila fdanila Am proces in curs cu primaria care a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta cf.,legii 215/2001.Daca incep alt proces pentru a schimba ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)
Motive de a cotracara exceptia fdanila fdanila Am proces la INALTA CURTE DE JUSTITIE,recurs, in care Primaria a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta dar: 1) insasi ... (vezi toată discuția)