avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Combustibil societate servicii agricole
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Combustibil societate servicii agricole

Buna ziua.
O societate achizitioneaza combustibil pt utilajele agricole in luna aprilie, dar acesta se va folosi in luna mai cand vor fi facturate si serviciile agricole. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre deductibilitate si modalitatea de inregistrare in contabilitate (ce acte trebuie facute pentru a fi legal si deductibil consumul de combustibil si tva aferent).
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 22:19, 6 Mai 2011
la achizitionare motorina 3022-401,respectiv 4426-401(daca este platitoare de TVA)-nota de recepti
ramine in stoc luna aprilie dupa spusele dvs
la consum(pe baza de bon de consum) 6022-3022
Daca exista utilaje agricole(tractoare,combine,etc) exista normative pentru agricultura din care rezulta cita motorina se consuma pe tractor la hectar in functie de aratura sau alta lucrare agricola.Daca exista tractoare ,cheltuiala este deductibila si la TVa si la cheltuieli pentru ca se prevede consum de motorina pentru lucrari dar sa fie factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centralizator bonuri motorina jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! Avand in vedere Opanaf 2986/2013 referitor la nedeclararea bonurilor fiscale in declaratia 394 , pt o firma de taxi platitoare de TVA care ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)
Contul 604 sheyda sheyda Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)