avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... termenul de restituire a primei RCA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

termenul de restituire a primei RCA

Am incheiat un contract RCA pentru auto proprietate personala ( perioada de valabilitatea a contractului 01.01.2010 - 31.12.2010 ). Am vandut autovehicolul in luna octombrie 2010, nu am solicitat restituirea primei de asigurare in anul 2010 pentru cele 2 luni.

In luna mai 2011 am solicitat de la asigurator restituirea primei RCA pentru cele 2 luni aferente contractul incheiat in anul 2010. Care este termenul de restuire a primei de asigurare ?
Cel mai recent răspuns: kmiavocatnet , utilizator 14:14, 12 Mai 2011
eeee.... dupa atat timp nimeni nu-ti mai da banii!!
buna
lucrez in domeniu si stiu despre ce este vorba.
Daca aveti certificat de radiere din data pe care o mentionati sau puteti justifica instrainarea auto( de ex adeverinta de la primaria de domiciliu ca ati instrainat auto sau cartea de proprietate cu noul proprietar), o puteti ezolva.
Se face o cerere (tipizata de la soc de asigurare unde aveti rca-ul), va trebuie o copie de pe CI proprietar, asigurarea in original
Nu va lasati intimidat, nu exista termen. Este clar si evident ca nu v-ati mai folosit de polita daca ati instrainat auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca dupa deces proprietar ddaaa ddaaa Buna ziua, Proprietarul masinii a decedat de curand, nu s-a facut inca succesiunea. Asigurarea RCA este inca valabila? Masina poate fi condusa de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca la vanzarea autoturismului valceanul valceanul Buna seara, In legatura cu politele RCA, in cazul vanzarii autoturismului (polita RCA avand in continuare o perioada de valabilitate de X luni) se poate ... (vezi toată discuția)