avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... circulare pe drumurile publice cu un autovehicul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

circulare pe drumurile publice cu un autovehicul neinmatriculat

buna ziua! am fost oprit de politia din Bucuresti in timp ce circulam cu o masina adusa din Germania, care avea numerele expirate, adica era radiata din Germania.Sunt cercetat in momentul de fata, astept sa fiu chemat la proces si mi-a fost ridicat si permisul printre altele, politaiul care mi-a luat permisul a zis ca am dreptul sa-mi prelungesc dovada pana se pronunta vinovatia sau nevinovatia mea.Azi am fost la politie sa-mi prelungesc dovada si de unde ca mi-a zis ca nu am voie la un caz ca si asta.astept pareri.Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: MARIO8119 , utilizator 11:23, 27 Octombrie 2008
icsulescu a scris:

OUG 195/2002 "Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani."
Pe latura penala in cel mai bun caz procurorul iti da 18 indice 1 si amenda administrativa.
Pb cu permisul sta cam asa: ai dovada cu drept de circulatie pt 15 zile apoi nu se mai prelungeste; ceea ce inseamna ca pana la finalizarea dosarului ai suspendat dreptul de a conduce.
Pentru a sti cu adevarat cum sta treaba trebuie sa consulti un avocat.

Am si eu o intrebare ...ce insemana fraza "18 indice 1 si amenda administrativa" (mentionez ca nu m=am lovit deloc de acesti termeni). Va intreb deoarece fratele meu se afla in aceiesi situatie, numai ca pe procesul verbal polistul a trecut ca " nu a pus in pericol siguranta circulatiei deoarce a mers aprox 200m" iar el a declarat ca o muta in parcare. Daca imi puteti spune si mie ce poate pati minim /maxim. Cat dureaza o sulutionarea unui astfel de dosar. In cat timp poate avea innapoi permisul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de liceu ! AurelianD AurelianD O tanara este agresata verbal in cele mai josnice moduri in timpul unei ore , profesoara inafara de cuvintele de adresare catre agresorul acesteia "potolestete ... (vezi toată discuția)
Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Cerere de studiu al probelor din dosar pe timpul cercetarii penale danield11 danield11 Mentionez ca intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT mi se aduce calitatea de invinuit. Dupa perchezitia auto si domiciliara se ridica o serie de bunuri ... (vezi toată discuția)