avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procura

administratorul a doua societatii comerciale a facut o procura notariala catre o persoana fizica(angajata pe una din societati) pentru a administra ambele societati, inclusiv pentru reprezentarea in fata tuturor organelor statului si nu numai. La sediul societati au venit in control cei de la Autoritatea Nationala a Vamilor pentru un control inopinat. Persoana imputernicita nu cunostea situatia societatii si a spus verbal reprezentatilor de la Vama ca nu poate arata documentele intrucat nu cunoaste situatia si sa stabileasca o alta data in care sa prezinte situatia societatii pentru a se putea informa. Am primit invitatie pentru a doua zi.un termen prea scurt pentru a intelege situatia societatii. Ce raspundere are persoana imputernicita.
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 23:28, 5 Mai 2011
persoana imputernicita raspunde numai in fata celui care l-a mandatat si in limitele mandatului!
depinde ce limite are mandatul!cititi cu atentie procura!
scrie'' impupernicesc pe x sa administreze societatea si sa reprezinte societatea in fata organelor statului''... nu scrie nici o limitare.semnatura sa fiindu-mi opozabila mie''
Are imputernicitul obligatia sa prezinte actele societatii?
Pai... alea sunt limitele! Normal ca are obligatia de a prezenta actele societatii... reprezentare nu inseamna numai infiintarea persoanei in fata organelor statului....
hmmm, si daca nu arata actele societatii ce o sa pateasca imputernicittul? cine il trage la raspundere pe imputernicit?

Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
negrila, utilizator

Alte discuții în legătură

Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant ContSters22096 ContSters22096 in cadrul unui dosar consilierul nostru juridic s-a prezentat avand o imputernicire semnata de directorul general al societatii \"act sub semnatura privata\" ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)