avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum sa-mi recuperez salariile din urma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum sa-mi recuperez salariile din urma?

Salutare. Am lucrat cu contract de munca la o firma de pariuri hipice timp de 1 an si 3 luni. Pe data de 15 martie ne-au spus ca nu mai au bani sa ne plateasca salariile si nici in ziua de azi nu am primit niciun ban. Mentionez ca firma primea banii de la un investitor strain.Spun ca nu au bani in conturi dar nu vor nici sa ne bage in somaj de care noi ar trebui sa beneficiem. As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a putea sa-mi recuperez banii,adica vreo 3 salarii din urma. Nu mi-am dat demisia,sunt in concediu fara plata.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 21:12, 5 Mai 2011
Daca detineti documente legale de munca si angajatorul refuza sa va achite drepturile salariale negociate,formulati plangere la tribunalul teritorial
va adresati tribunalului pe raza caruia aveti domiciliul , taxele judecatoresti sunt zero , succes
N-ar strica sa depuneti, mai intai, o sesizare la ITM, cu nr. de inregistrare, eventual insotita de copii ale oricaror documente pe care le detineti (contract de munca, cereri, etc.). Astfel s-ar putea rezolva mult mai repede si mai simplu.
Acum, dupa intrarea in vigoare a noului Cod, nu prea e de glumit cu ITM-ul.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema la serviciu Cirstea90 Cirstea90 Salutare ! Am si eu o mica problema si daca cineva cunoaste mai bine legea si m-ar putea sfatuii cum sa procedez , aceasta este : am lucrat in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ,demisie . d-r d-r Buna seara ! In ultimele 3 luni nu mi-am primit salariul de la firma unde lucrez ,n-am semnat fluturas de salariu . .Nu sunt bani deoarece s-au blocat ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor nel976 nel976 Am lucrat la o firma de paza si le a inchis anaf conturile iar noua nu ne a mai dat salariile pe 2 luni respectiv martie si aprilie , ce sanse mai avem sa ne ... (vezi toată discuția)