avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sectia 16 Politie, 'fata-n fata cu reactiunea'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sectia 16 Politie, 'fata-n fata cu reactiunea'

Marti ora 15 trecute fix, ma prezint respectuoasa la politistul de la poarta si ii spun ca vreau sa merg in audienta la domnul comandant.
- Domnul comandant este in concediu medical, imi raspunde el pe un ton civilizat, dar ii tine loc domnul adjunct
- Nici o problema, pot discuta si cu dansul.
Mi se noteaza datele personale in registrul si politistul spune:
- Stati sa vorbim cu ofiterul de serviciu. Si bate in geamul de langa el spunand:
- Doamna vrea sa mearga in audienta, in biroul cui o conduc?
Ofiterul de serviciu iese din biroul sau si incepe:
- Domnul comandant este in concediu medical si nu putem sa-l aducem de acolo.
- Nici nu am pretins asa ceva, dau eu replica.
- Domnul adjunct are audiente maine.
- Bine dar eu azi am putut sa ma invoiesc de la serviciu, maine nu mai pot pleca din nou. Va rog frumos dati-i un telefon, poate domnul adjunct are 15 minute libere.
- Nu se poate, vine raspunsul.
-Bine dar daca domnul adjunct ii tine locul domnului comandant inseamna ca i-a preluat prerogativele si obligatiile, as dori sa discut cu dansul.
Nici daca ii jigneam mama ofiterului de serviciu, nu ar fi fost atat de ofensat de fraza dinainte.
Nu-mi mai amintesc ce cuvinte s-au mai spus. Dar imi amintesc ca am plecat de acolo cu ochii in lacrimi, de furie si umilinta, si disperare. Pentru ca nu-mi pot apara copilul. Pentru ca fetita mea ma intreaba de cate ori vede o masina de politie: mami, au venit sa ne ia pe noi? Pentru ca tatal perfect vine cu agentii de politie la usa de cate ori fetita refuza sa plece cu el. Pentru ca avem institutii care in loc sa ne apere, stiu doar sa ne hartuiasca.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
laau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:25, 6 Mai 2011
"Stati linistit" mizeriilea astea se intampla zilnic .
E greu dar trebuie sa le facem fata .
Politistii aveau obligatia sa afiseze la camera de serviciu faptul sa seful sectiei de politie este indiponibil din motive medicale si ca audientele sunt tinute la adjunctul acestuia in alta zi.
Eu inteleg ca aveti probleme , inteleg ca primul politist nu a fost in stare sa va explice situatia reala si a nascut confuzii , dar adjunctul sefului de sectie nu poate fi obligat sa tina audiente in alta zi , avand si alte indatoriri , cu este si normal.
Nu cunosc daca putea sa isi rapeasca din timpul sau si sa va primeasca.
Imi pare rau in legatura cu cele intamplate , dar sa nu uitati ca in Romania este birocratie si ca totul are o durata mult mai mare de rezolvare decat in tarile civilizate.
Recomandarea ar fi , cand mergeti in audienta sa lasati si un memoriu ,inregistrat anterior la registratura politiei , prin care sa va expuneti situatia si sa solicitati luarea masurilor care se impun.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema legata de numar de inmatriculare furat! Karapok Karapok Posstez si eu o speta legata de un numar de inmatriculare furat, pe data de 11.05.2017 am vrut sa plec cu masina la serviciu, si am constatat ca imi lipseste ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva sectiei de politie? sirbuadrian78 sirbuadrian78 Buna ziua, La sfarsitul lunii trecute \\"mi-a fost sparta\\" masina si mi-a fost sustrasa o suma de bani(venem de la banca). Am depus plangere la politie, ... (vezi toată discuția)