avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca depun plangere contraventionala mi se prelungeste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca depun plangere contraventionala mi se prelungeste dovada sau mi se da carnetul inapoi?

Mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile.
As dorii sa depun contestatie - au spus ca am depasit marcajul continuu dar in acea zona era intrerupt- am si fotografi.
Intrebarea este: daca depun contestatie mi se da prelungeste dovada sau mi se da carnetul inapoi pana la decizia comisiei de judecata.
Am nevoie de carnet pentru o deplasare in strainatate.

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:57, 7 Mai 2011
Da , dupa depunerea plangerii contraventionale la instanta , vi se va elibera un certificat de grefa(la cererea dvs) care sa ateste introducerea actiunii , iar la predarea acestuia catre politiei , vi se va restitui permisul pana la pronuntarea sentintei judecatoresti care este definitiva.
Consider ca pana instanta va va acorda termen de judecata , va expira suspendarea.
Fiind o suspendare de scurta durata , nu cred ca merita efortul , mai ales daca stiti ca sunteti vinovat.
Dvs.hotarati...
r.gabi a scris:

Consider ca pana instanta va va acorda termen de judecata , va expira suspendarea.
Fiind o suspendare de scurta durata , nu cred ca merita efortul , mai ales daca stiti ca sunteti vinovat.

Depinde de perioada in care va veti deplasa in strainatate. Daca deplasarea va avea loc pana la primul termen merita sa depuneti plangerea contraventionala. Daca insa deplasarea va avea loc dupa primul termen depunerea plangerii contraventionale devine riscanta. este posibil ca hotararea sa fie pronuntata cu mai putin de 30 de zile inaintea datei plecarii. In aceasta situatie puteti [leca in strainatate fie ca pasager, fie cu un alt tip de mijoc de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut 30 zile iulya15 iulya15 buna seara, am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva pt ca sunt disperata, sotului meu ia fost retinut permisu de conducere pt 30 de zile pt ca a ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)