avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ajutor !!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ajutor !!!

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un importator din Romania, intocmeste declaratia vamala din care rezulta ca valoarea in vama a produsului importat este de 300$. Regimul fiscal la frontiera cuprinde: taxa vamala 10%, accize 15%, TVA 24%. Comisionul vamal se calculeaza utilizandu-se cota de 1%, cursul de schimb valutar este de 3 lei/$, iar marja importatorului este de 10% la valoarea in vama.
Importatorul vinde cantitatea importata la 2 angrosisti. Angrosistul A a declarat adausul comercial la pretul de aprovizionare de 5%, iar angrosistul B a declarat adaos comercial de 7%.
Angrosistul A, vinde produsele prin magazinul propriu, utilizand o marja de adaos de 10% la pretul de gros.
Angrosistul B, vinde produsele unui detailist C care pentru a-si vinde marfa, va stabili o marja de adaos, astfel incat nivelul pretului cu amanuntul sa fie acelasi cu cel al angrosistului A prin magazinul propriu. Care este acest nivel de pret ?
Va multumesc anticipat. Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters203745 , utilizator 19:04, 6 Mai 2011
Asta cred ca este o problema de logica matematica, nu una juridica!:spam:
rtek a scris:

Asta cred ca este o problema de logica matematica, nu una juridica!:spam:


Sunt de acord!:spam::stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretul cu amanuntul D3letrix D3letrix Buna ziua.Cum calculez pretul cu amanuntul in aceasta situatie? Valoarea in vama a unui produs important=10 EURO/BUC Taxe vamale = ... (vezi toată discuția)
Probleme fiscalitate- pa Luy20 Luy20 Buna ziua. Nu stiu cum se caluleaza PA pentru aceste aplicatii. 1.Societatea comercială X produce şi vinde societăţii Y 150.000 sticle de coniac a 0,5 ... (vezi toată discuția)
Import extracomunitar versatill versatill salut..as vrea sa stiu daca imi poate da cineva un sfat pt situatia in care vreau sa import bunuri din afara UE..sa zicem ca exista taxe vamale de 10 %,un pret ... (vezi toată discuția)