avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa 1 rambursare anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa 1 rambursare anticipata

Am de un an de zile un credit prima casa si am ocazia sa rambursez acum anticipat o parte din credit.
Luna trecuta cand m-am dus la banca (sucursala unde am incheiat contractu) am cerut cateva informatii despre rambursarea anticipiata pentru prima casa 1
respectiv:
1-daca pastrez rata cu cat imi scade perioada (de la 30 de ani la cat)
2-daca pastrez perioada cu cat imi scade rata.
Mi s-a spus ca voi fi sunat de la banca
Am cerut sa mi se trimita pe email imformatiile nu sa fiu sunat pentru ca serviciul nu imi permite sa vorbesc la telefon oricand.

Dupa 24 de ore nu am fost sunat si nici email nu am primit.

Luna urmatoare, adica astazi, m-am dus la alta sucursala care era in drum spre serviciu.
MI-au facut cele 2 simulari cu mare sictir dupa ce am insistat iar cand iam intrebat despre procedura mi-au spus citez "Ar trebuie sa fie la fel ca la un credit normal. Nu stiu sigur dar sa va duceti unde ati incheiat creditul pentru ca au mai multa experienta".
Unde am fost prima data, la prima sucursala, nu mai este personalul de acum un an cand am facut eu creditul, au fost shimbati toti.

Cand am spus asta ofiterului de credite, mi-a mentionat faptul ca si el e nou si nu cunoste. Sa ma duc la prima sucursala unde am incheiat contractul
Nin afara de cele 2 simulari care nici alea nu sunt corecte, pentru ca mi-au facut simulare de credit nou, nu stiu nimica si nici nu vor sa spuna.
Nu stiu daca:
1- se emneaza act aditional daca scurtez perioada
2-daca in momentul in care fac cererea de rambursare anticipata trebuie sa am si bani desi in contractu de creditare spune clar, intai cererea si dupa ce se aproba vin cu banii.
3-am platit comisionul catre fondul de garantare luna trecuta pentru anul urmator pentru soldul initial dar dupa ce rambursez, platesc iar anul asta adica a 2 oara comisionul catre stat?

?
Da-timi va rog o idee cum pot afla informatiile care ma intereseaza.
Mi-au dat bani dar ca sa sii ia inapoi nu vor ca pierd mult la dobanda.


la directorul sucursalei ati incercat sa mergeti in audienta? acele simulari vi le-au dat in scris sau vi le-au comunicat verbal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare rata dupa rambursare anticipata, banca distroe distroe Buna ziua, am un credit de nevoi personale de 5600 euro cu rata de 170 euro/luna la banca Raiffeisen. Deoarece dispun de o suma de bani, doresc sa-l rambursez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog dacă ma poate ajuta cineva! am făcut un ... Bbi05 Bbi05 Buna ziua ! Va rog dacă ma poate ajuta cineva! Am făcut un credit acum 7 luni de 10000,la Banca Transilvania ifn iar acum vreau sa plătesc toată suma. Am ... (vezi toată discuția)
Comision rambursare anticipata de 10% GBC GBC Buna ziua! Am luat un credit de nevoi personale in decembrie 2015, iar acum as dori sa platesc anticipat 30% din creditul ramas de rambursat. De la banca ... (vezi toată discuția)