avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision rambursare anticipata de 10%
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision rambursare anticipata de 10%

Buna ziua!

Am luat un credit de nevoi personale in decembrie 2015, iar acum as dori sa platesc anticipat 30% din creditul ramas de rambursat.
De la banca mi s-a transmis ca, pe langa banii pe care ii rambursez, trebuie sa platesc si comision de rambursare anticipata de 10% din valoarea platii, iar numarul ratelor nu va scadea, ci se va reduce rata lunara cu o suma echivalenta cu suma rambursata impartita la numarul de luni ramase pana la restituirea creditului.
In decembrie aveau o promotie prin care imi acordau o reducere la DAE, de la 11.9% la 10,9%.
Din ce stiu, comisionul e plafonat prin lege din 2010 la 1% pentru creditele cu dobanda fixa daca imprumutul are scadenta mai mare de 1 an (in cazul meu, creditul fiind pe 24 de luni).
Ce pot face in situatia de fata pentru a nu plati acest comision de 10% pentru rambursarea anticipata a creditului?
Cel mai recent răspuns: GBC , utilizator 15:01, 7 Iunie 2016
Nu este plafonat, OUG 50/2010 spune ca nu se ia pentru dobanda variabila. Pentru dobanda fixa se stabileste de catre banca.
Banca nu are obligatia sa scada numarul ratelor, ci numai valoarea fiecarei rate.
Oricum pare o rea credinta tot ce va fac.
Va multumesc pentru raspuns!

Sa inteleg ca banca poate primi o compensatie de 1% sau 0,5% (dupa caz) din valoarea rambursata doar pentru creditele cu dobanda variabila si doar in cazul in care acesta este rambursat intr-o perioada in care dobanda este fixa, cf. art. 67 din legea respectiva??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata anticipata credit vulpitzarea vulpitzarea Am un credit ipotecar in valoare de 30000 euro, pe care doresc sa-l achit integral. Banca imi ofera o reducere sau ma penalizeaza ca achit mai devreme? Va ... (vezi toată discuția)
Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)
Comisioane banci trandanus trandanus Buna ziua. Doresc sa achit un credit de nevoi personale anticipat si va adresez intrebarea daca mi se mai percepe comision de achitare a contractului in ... (vezi toată discuția)