avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recalculare rata dupa rambursare anticipata, banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recalculare rata dupa rambursare anticipata, banca

Buna ziua, am un credit de nevoi personale de 5600 euro cu rata de 170 euro/luna la banca Raiffeisen. Deoarece dispun de o suma de bani, doresc sa-l rambursez anticipat partial ( circa 2800 euro). Ma gandeam ca rata se va reduce la jumate, insa sucursala unde l-am deschis imi spune ca la un calcul preliminar rata se va reduce la minim 70-80% X-(. Mi s-a spus din centrala ca poate fi din cauza comisionului lunar de administrare cont ( la mine,cca. 20 E) DAR in cazul meu 1/2 din sold + 200 euro nu e egal cu 70% din sold ( e circa 60%). Cine ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: distroe , utilizator 14:06, 17 Septembrie 2009
In principiu,la banci cand doriti sa platiti mai multe rate ,sa tineti cont de 2 termeni:
plata anticipata si plata in avans.
Plata anticipata inseamna ca platiti ratele pentru o anumita perioada de timp,fara a va mai prezenta intre timp la plata lor.Suma platita reprezinta contravaloarea ratelor pentru perioada care doriti sa o acoperiti,fara a mai merge la plata lunara a ratelor.
Plata in avans(cea specificata de dvs) inseamna ca platiti o anume suma din sold,ceea ce implica pe viitor prezentarea lunara la plata ratelor.Acelei sume i se adauga un comision de rambursare anticipata/in avans stabilit de banca prin contractul de creditare care l-ati semnat,dar ratele raman aceleasi ca suma(adica 170 euro) pana la terminarea contractului sau puteti cere diminuarea ratelor existente sau micsorarea perioadei de creditare(asta daca politica bancii permite)
Buna ziua, cred ca intrebarea mea a fost gresit inteleasa.
Problema este de ce dupa plata in avans a 1/2 din credit( cum bine ati definit-o, o parte din sold) rata nu scade la 1/2, ci ramane la 80%.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar janyna janyna La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Plata in avans credit‏ cmazilu cmazilu Toate sumele de mai jos sunt pur ipotetice. Sa presupunem ca am un credit ipotecar luat pe 20 de ani (sa zicem 50.000eur). Platesc la el o rata de 500eur ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar platit partial in avans ,rata marita de catre banca mia1966 mia1966 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog din tot sufletul,am mare nevoie de ajutor. Am o prietena care are un credit ipotecar din 2011 in care a ... (vezi toată discuția)