avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto - sanse de admitere a plangerii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto - sanse de admitere a plangerii contraventionale

In ziua de luni 2.05.2011 am fost implicat intr-un accident cu pagube minore la autovehiculul meu cit si la celalalt si in declaratia de la politie eu am zis ca ma aflam in miscare si nu m-am asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers si am lovit cealalta masina care circula regulamentar.Celalalt conducator a declarat ca nu i-am acordat prioritate de trecere la plecarea de pe loc.Politistul nu a mers la fata locului si a aplicat amenda de 401 ron si suspendarea dreptului de a conduce mie fara sa ia in calcul si declaratia mea.Pe procesul verbal este specificat de mine ca sunt de acord ca cealalta masina sa se repare pe RCA ul meu.Am fost incadrat la art 101.alin 2 punctul a cind trebuia sa fiu incadrat laart 108 alin b lit 3.Mentionez ca am platit amenda de 201 ron in 24 ore dar vreau sa depun contestatie la procesul verbal pt schimbarea incadrarii ,nu neg faptul ca am fost implicat intr-un accident care sa produs din vina mea .Am ceva sanse de reusita sau este o pierdere de timp.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:06, 8 Mai 2011
Depinde de motivele invocate in contestatie
si de probele pe care le veti adminsitra in fata instantei de judecata.
Din descrierea dvs se pare ca aveti vina in producerea
accidentului.
vina am in producerea accidentului dar vreau sa nu mi se mai suspende permisul de conducere sa primesc doar amenda si puncte penalizare
Aveti posibilitatea sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la semnarea/ primirea la domiciliu a procesului verbal , la instanta competenta teritorial locului constatarii contracventiei.
Dvs , recunoscand savarsirea faptei , sansele de admitere ale acesteia sunt destul de reduse.
Daca veti introduce plangere in instanta , urmeaza sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa care sa ateste introducerea actiuniii , cu care va veti prezenta la politiei pentru a vi se elibera permisul pana la solutionarea plangerii.
In termen de 15 zile , daca plangerea este respinsa , trebuie sa predati permisul la politie , cu un certificat de grefa din care rezulta solutia instantei.
Depasirea acestui termen atrage adaugarea unei noi suspendari de o luna (la cea aplicata).
Am inteles ca dvs. nu ati acordat prioritate de trecere celuilalt autoturism. Daca asa este, suspendarea dreptului de conducere pe 30 de zile este legala, dar incadrarea in articolele codului rutier este gresita.
Daca nu au fost victime de ce nu ati folosit constatul amiabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)
Prioritate: cel care schimbă banda 2 cu banda 1 trebuie sau nu să acorde prioritate celor de pe banda 1? Dany 32 Dany 32 Aseara, in jurul orei 21 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru doua luni pentru tamponare usoare, prin neacrodare de prioritate, sustine cealata parte ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)