avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... desfiintarea hotararii judecatoresti!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

desfiintarea hotararii judecatoresti!

buna ziua! vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o situatie.. in cazul in care statul roman este condamnat printr-o hotarare pronuntata de catre CEDO, cum se desfiinteaza apoi hotararea judecatoreasca pronuntata de catre judecatorul intern, cauza a condamnarii statului roman? am inteles ca s-ar realiza prin decret prezidential. este adevarat?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:55, 9 Mai 2011
prin revizuirea hotararii - art 322 cod proc. civila pct. 9 : " dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate."

Dacă instanţa încuviinţează cererea de revizuire, ea va schimba, în tot sau în parte, hotărârea atacată.
In penal articolul corespunzator pentru revizuire este art. 408 ind 1 Cod de procedura penala. In ambele cazuri se cere ca "consecintele grave ale incalcarii continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo piemu piemu cine stie sa-mi spuna \"actual\" - perioada de asteptare decizie Cedo \"actual\" 4,5,6 ani ? - In cit timp se va pune in aplicare de la publicarea oficiala a ... (vezi toată discuția)
Hotarare interna definitiva casata de c.e.d.o lucian79 lucian79 daca dau statul roman in judecata,in urma unui proces penal unde s-a dat hot.definitiva de condamnare de 10 ani,iar curtea europeana gaseste ca s-au incalcat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat la cedo: intrebari Sorin09 Sorin09 Am o hotarare de la CEDO din 17/02/2009 care imi da castig de cauza privind dreptul de proprietate asupra unui apartament. In sentinta CEDO mi se comunica ... (vezi toată discuția)