avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Returnarea bursei la facultate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Returnarea bursei la facultate

Pe scurt, acum 6 ani am renuntat la facultate dupa primul semestru si am fost exmatriculata. Intrasem la fara taxa cu bursa integrala de studiu si ne-au pus sa semnam un contract de studiu fara taxa pe care scria jos ca trebuia sa returnam bursa in cazul in care eram exmatriculati, conform regulamentului intern. N-am vazut acel regulament decat dupa 2 ani, dupa lungi cautari, undeva online, si in el scria ca bursa se returneaza in caz de exmatriculare. Eu nu m-am mai prezentat la cursuri si pt ca nu stransesem nr minim de credite pt primul an am fost trecuta ca exmatriculata.
Am revenit in urmatorii ani cu telefoane la secretariat ca sa intreb cand pot veni sa-mi iau dosarul si mi-au spus ca trebuie sa returnez bursa ca sa-mi dea diploma de Bacalaureat, altfel nu-mi inapoiaza actele. Cica mi-ar fi trimis prin posta un aviz cu confirmare de primire cu semnatura, ca in termen de x zile trebuie sa returnez bursa. Eu nu primisem asa ceva dar n-am fost crezuta.
La urmatoarele telefoane, cand am intrebat cat am de returnat mi s-a trantit telefonul in nas spunandu-mi-se ca trebuie sa vin acolo, nu sa intreb prin telefon. Etc...
Ce ma intreb eu acum, dupa 6 ani, este daca e posibil sa se fi adunat penalizari pentru intarziere sau daca cumva s-a prescris aceasta "datorie". Aveti idee? M-ar ajuta foarte mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
sierra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 16:17, 9 Mai 2011
Termenul general de prescriptie este 3 ani. Daca nu v-au dat in judecata pentru recuperarea bursei faceti adresa scrisa prin care solicitati actele. Daca va raspund ca trebuie sa achitati bursa, invocati prescriptia.
Mare atentie ca in scris sa nu faceti vreo recunoastere a datoriei.
Aha. Nu m-au dat in judecata. Mai mult, in noul regulament al burselor nu se mai mentioneaza nimic despre returnarea burselor. Cel putin in cel de pe site-ul lor.
diploma trebuie sa o primiti, daca vor bani trebuie sa va dea in judecata. sutn doua probleme diferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bursa facultate aditzaflyesaway aditzaflyesaway Buna ziua! Sunt studenta in anul I la buget la o facultate de stat. Problema este ca vrea sa renunt la facultate din cauza unor probleme financiare si sa urmez ... (vezi toată discuția)
Retragere studii doctorale Ana Petra Ana Petra Buna ziua, Daca vreau sa mi depun cererea de retragere din cadrul studiilor doctorale, trebuie sa restitui bursa primita? Mentionez urmatoarele: - sunt ... (vezi toată discuția)
Returnare contravaloare bursa doctorala madalina_petrut madalina_petrut Buna ziua ! imi puteti confirma/infirma un subiect despre care am tot auzit speculatii intre colegii doctoranzi cu bursa : in cazul nefinalizarii studiilor ... (vezi toată discuția)