avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua.Am o intrebare : Nasa mea de botez (matusa mamei mele)imi lasa prin testament dupa decesul ei un imobil si o suma nestiuta de bani(sunt unicul beneficiar al testamentului).Din cate stiu testamentul este intocmit la un notar. Mentionez ca nasa mea nu are copii si nici frati in viata, iar singurele rude apropiate sunt cativa nepoti ramasi de la frati.As vrea sa stiu daca in acest caz testamentul poate fi atacat de acesti nepoti. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionut_rima , utilizator 10:19, 8 Mai 2011
da
Nu.Singurii rezervatari, care pot ataca testamentul pot fi parintii nasei, copii nasei sau sotul nasei.Daca nu exista nici unul din cei enumerati puteti fi linistit!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
MARGARETA STANCIU, Avocat
Margareta Stanciu a scris:

Nu.Singurii rezervatari, care pot ataca testamentul pot fi parintii nasei, copii nasei sau sotul nasei.Daca nu exista nici unul din cei enumerati puteti fi linistit!

Margareta are dreptate..
va multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire goplanet goplanet in caz ca nu exista testament cine ma mosteneste ? Nu am parinti in viata, nu am copii, nu am fost casatorita. Traieste o matusa, cativa verisori primari, ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Succesiune - nu a apucat sa faca testament ContSters296773 ContSters296773 Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: In urma decesului nasei mele de botez,nasul a vrut sa-mi lase casa pentru ca am avut grija de ei si ca imi iau ... (vezi toată discuția)