avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MA POATE DA AFARA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MA POATE DA AFARA?

Am lucrat 9 ani intr-o companie multinationala unde am muncit foarte mult dar aveam un salariu foarte bun, insa sufeream tot felul de persecutii de care ma saturasem, si intr-o zi am primit o alta oferta, de la o companie si mai buna, care mi-a ofertat un salariu cu o treime mai mare decat la vechea firma. Am venit la noua firma, am fost trei luni de proba si dupa trei luni am semnat act aditional de durata nedeterminata a contractului de munca incheiat initial.
Toate bune si frumoase, insa aici la noua firma nu mai am fac nici 20 % din sarcinile zilnice pe care le aveam lavechea firma, sunt foarte lejera, insa exista cineva care nu ma vede cu ochi buni si ar putea profita sa transmita sefului meu mesajul ca nu-mi justific salariul mare prin faptul ca nu am tot timpul de lucru ca majoritatea colegilor. Ma simt putin aiurea si as vrea sa primesc mai mult de lucru, insa deocamdata nu se intampla. Mie imi place mult aici, insa ar putea exista riscul sa-mi gaseasca "nod in papura" (poate le pare rau ca mi-au dat un salariu asa de mare) si sa incerce sa scape de mine? Exista vreo metoda sa te dea afara pur si simplu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 3 Iulie 2008
Daca aveti timp sa va ganditi la asa ceva, nu va suparati dar aproape ca m-ati convins si pe mine ca nu prea aveti de lucru.
Eu zic sa faceti in felul urmator: se pare, din ce spuneti, ca sunteti o persoana foarte activa, va place sa fiti ocupata, sa aveti mereu ceva de facut. De aceea ar fi bine sa va indepliniti constiicios sarcinile de munca si sa aveti si initiative personale care sa duca la o mai buna activitate a dvs. si a firmei la care lucrati.
Contactati-l pe acel "cineva" (care se pare ca nici el nu prea are de lucru, daca are timp sa vada ce fac altii), rugati-l sa va ajute intr-o problema de serviciu si "cititi-l" bine sa vedeti ce vrea. Poate vrea "pur si simplu" sa se imprietenasca cu dvs. Eu cred ca seful, daca e om destept, vede singur ce faceti, nu trebuie sa-i spuna altcineva.
Afara nu va poate da asa usor. De ce va ganditi la lucruri rele? Ganditi pozitiv, ca munciti cu placere, ca sunteti remunerata bine si viata e frumoasa! Nu-i asa?
O poveste adevarata care poate ca va ajuta.

Eram proaspat angajat si in sectie, era un electricean de intretinere, care statea ( aparent ) tot timpul si lucrurile mergeau bine mersi.

Seful de sectie era suparat ca electricianul statea si ii dadea tot felul de lucrari care nu intrau in atributiile lui.

De nenumarate ori, electricianul i-a spus sefului de sectie ca el are o treaba de facut si pentru asta este platit. Seful nu a inteles. Intrun tarziu si-a dat demisia si a plecat. In locul lui a fost angajat intai un electrician care nu se descurca, apoi un altul si apoi altul pana s-a ajuns la cifra de patru electricieni cu intretiunerea si toate mergeau pe dos, adica dese intreruperi de curent , masini fara cuplare la retea etc.

S-ar putea cazul dvs. sa fie invers. Datorita capacitatii profesionale sa acoperiti sarcini pe care mai multe persoane anterioare nu le-au putut face fata si ptr. dvs. reprezinta o "bagatela". Nu va faceti griji. Nici un angajator care are un angajat ca dvs. si o istorie negativa ca cea prezentata, nu se gandeste sa il schimbe. Dar daca va vede des ca stati "degeaba" s-ar putea sa-si schimbe optica si sa ajunga sa gandeasca ca acel fost sef de sectie pe care l-am avut eu.

Nu va recomand sa va "faceti ca lucrati", dar va recomand sa va gasiti un al doile a job sau sa va angreanti intro activitate lucrativa ca PFA. Va mai consumati din energiile si capacitatea suplimentara pe care o aveti si evitati subiectele de care "va temeti".

Succes in activitate si nu va fie frica ca de ce tie frica nu scapi.



Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile (art.267 alin.1 C.mun.).
Prin urmare, nu va pot desface c.i.m. decat dupa cercetarea prealabila disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, sunt responsabil cu ssm la o firma de constructii. In luna februarie a acestui an, am avut in firma un accident de munca care s-a soldat cu ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde in acest caz? amalianeag amalianeag Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui ... (vezi toată discuția)
Noul cod al munciii VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Cu noul cod al muncii am vazut ca sunt foarte multe controale pe la zeci de firme,probabil ca sa gaseasca muncitori care lucra la negru,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)