avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog un sfat urgent!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog un sfat urgent!!!!

lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei intre bonurile din calculator si cele din casa de marcat. la finalul turei banii din casa erau exact ca partialul din casa de marcat. iar programul din calculator are destule lipsuri. precizez ca exista si camere de luat vederi dar care , spun ei , nu au functionat. pe baza acestor vorbe acum toti cei care mi-au fost colegi au spus ca inchideam casa de marcat . mi-a luat o declaratie prin care am spus ca nu am luat nici banii si nici rolele de casa care lipsesc. ce poate sa-mi mai faca, in afara de incheierea contractului de munca.???? si cu ce litera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 23 August 2008
Atata timp cat nimic nu este dovedit, nimic nu va poate face.

Daca totusi va vor desface contractul de munca sau mai bine zis in momentul in care se va pune aceasta problema, eu una, as sesiza Garda Financiara cu privire la aceasta pretinsa lipsa. Daca totusi va vor desface contractul de munca si sunteti nevinovata actionati angajatorul in instanta.
Pe latura civila, va pot desface disciplinar c.i.m. dupa o cercetare prealabila disciplinara in baza art.61 lit.a c.mun.

Pe latura penala, pot depune o plangere la politie.
a zis ca nu cheama politia, ca se gandeste la copilul meu. dar eu cred ca si ei au destule de ascuns.
Atunci ramane doar desfacerea contractului individual de munca.
benzile de casa sau programul din calculator pot fi dovezi? nu vreau sa-i fac rau. are multa putere financiara. si contractul de munca a zis ca mi l-a desfacut si nici nu mai duc la servici. acum sunt in pauza pana vine din concediu pe 20. cred ca va vrea sa facem inventar. dar diferente la inventar au fost de 5 ani, decand lucrez la ei.. nu are cum sa mi le puna mie in spate. ALTCEVA imi mai poate face?

Alte discuții în legătură

Concediere pentru furt crinna crinna Buna ziua, Am fost instiintata de colegi ca avem angajati care au fost vazuti pe camere ...furand. Cum pot actiona legal concedierea lor? (vezi toată discuția)
Modalitate desfacere cim greensea greensea Buna ziua Se constata lipsa in gestiune. Gestionara recunoaste in declaratie ca \\"isi mai acoperea din cheltuielile personale\\". Inteleg ca, potrivit ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)