avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere/desfiintare de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere/desfiintare de post

Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate desfiinta un post dupa doua luni de la data creearii? Nu am gasit nimic in lege care sa ma dumireasca :)
Si ce drepturi are acela care intampina aceasta situatie? Perioada de proba a fost de 30 zile, asadar s-a terminat. Contractul este pe perioada nedeterminata.
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 10:46, 18 August 2011
Poate fi desfiintat daca angajatorul considera ca, din motive tehnice, economice, organizatorice, acesta nu se mai justifica.
Dreptul la preaviz si dreptul de a se inscrie la somaj, daca indeplineste criteriul de stagiu sau ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
In CCM pe unitate sau CIM pot fi cuprinse si alte drepturi cum ar cel privitor la plati compensatorii.
Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o parere :
O cunostinta se confrunta cu urm problema: Viitorul sot lucreaza pt aceeasi companie cu diverse nereguli.(el este subordonat si ea superior-area manager si agent comercial)

Din diverse motive, ea este obligata "sa-l concedieze"-fara cauze legale. Intotdeauna si-au indeplinit atributiile si mai mult de atat.

Nu exista termen legal de concediere de catre superior (doar intocmire referat daca exista nereguli-ceea ce nici nu a fost cazul), insa compania incearca tot posibilul de a-l concedia.
Au fost amenintati cu concedierea prin desfiintare al locului de munca . Conform codului muncii actualizat, acum angajatorul are posibilitatea de a angaja alte persoane, pentru ca se desfiinteaza doar locul de munca nu postul.....


Firma are diverse nereguluio, privind salariile trecute in contract-la nivel minim iar restul pe conventii civile, bnu exista o evidenta a orelor lucrate, drepturi neacordate, insa au persoane 'de legatura' la ITm....

Ce se poate face in acest caz? Ar fi ok de anticipat nu de mers in instanta pentru ca un loc de munca se gaseste foarte greu si este de preferat sa prevenit...

Multumesc anticipat

Mihaela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva albinutzuX albinutzuX Buna ziua, Speta se prezinta astfel: o companie cumpara o a doua companie cu acelasi obiect de activitate. Dupa o perioada de provizorat in care s-au preluat ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii!!! lumifatu lumifatu Doua probleme, cel putin, care ma framanta: confrom noului Cod al Muncii, perioada de proba nu este luata in calcul ca vechime in munca? Se poate desfiinta un ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)