avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general administrator contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

administrator contabil

in cazul in care administratorul unei societati( microintreprindere, cifra afaceri < 35.000 euro) are studii superioare (ASE), poate tine contabilitatea firmei ? nu este incadrat deocamdata ca salariat, primeste doar dividente. daca da, trebuie incadrat ca salariat, cu contract de munca si trebuie sa primeasca salariu, sau o poate face de pe postura functiei de administrator, primind doar dividente ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 13:25, 11 Mai 2011
Potrivit art 1961 din Legea 31/1990 , ca administrator unic nu puteti avea calitatea de angajat. Asociatul unic poate avea calitatea de angajat. Potrivit ultimelor modificari la Legea Contabilitatii, avind studii superioare, in opinia mea puteti tine contabilitatea firmei, in calitate de administrator sau asociat unic. A se vedea atributiunile asociatului unic si administratorului prevazute de legea 31/1990( tinerea registrelor, intocmirea bilantului etc.). Prevederille prevazute de OG 65/1994 cu privire la incompatibilitati si conflict de interese ramine valabila numai pentru membrii CECCAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant drept de semnatura blakie21 blakie21 Daca sunt licentiata in finante banci pot semna bilantul contabil al firmei mele? Precizez ca sunt unic asociat si sunt microintreprindere, eu tin si ... (vezi toată discuția)
Carte de munca administrator irina.vas irina.vas Buna ziua ! Sunt administrator si unic asociat la o firma de transport. Am voie de imi fac angajare pe post de manager si numire pe coordonator de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa economist irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod ... (vezi toată discuția)