avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Adeverinta de salariu falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Adeverinta de salariu falsa

Am vrut sa ajut pe cineva, si la sfatul lui ( adica cel pe care am dorit sa-l ajut) si a ofiterului de credit am facut o adeverinta de salar dupa cum mi-au spus ei. Persoana nu avea carte de munca nici la firma mea nici in alta parte. Dosarul a fost respins deoarece au verificat la ITM daca este inregistrat. Nu era. Problema este ca am credite luate in mod corect de la alta banca ( utilaj, fond de marfuri) . Pot fi afectat de acest incident?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 6 Iulie 2008
nu vad cu ce v ar afecta pe dvs. respingerea unui dosar de credit. era mai grav daca era acceptat dosarul......si nu platea ratele.dar asa
Ma gindeam la cine stie ce baza de date comuna in care poate aparea acest mic incident. Oricum la de-astea nu ma mai prind ei...stii chestia cu "facerea de bine.."Din cite am inteles ofiterul de credit va fi penalizat oricum, pentru ca a trimis un dosar incomplet. Merci de raspuns!
Daca este sa fie penalizat cineva este in primul rand ofterul bancar,care are niste proceduri de respectat si aplicat intocmai.
Despre restul, baze de date se fac pentru incidente de plata si alte nerespectari ale obligatiilor- valide si efective, fata de banci.
Cred ca era mai grav daca se facea plangere penala pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri, uz de fals. ;)
din ce scrie acolo m-ar putea amenda pentru munca "angajatului" fara forme legale, pentru ca nu scrie nimic de vre-un contract sau numar de contract de munca. Am specificat doar "venituri". Oricum, daca fac astia orice demers sper sa nu inceapa stiu eu...la toamna sau peste 3 anu cind probabil voi fi cu altele pe cap si am uitat de mult de problema...Banuiesc ca daca se complica problema ar trebui saptamina viitoare sa ma astept macar la niste telefoane.

Alte discuții în legătură

Credit nzg nzg Buna ziua . Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare: vreau sa iau un credit prin prima casa am toata documentatia am ... (vezi toată discuția)
Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii comerciantu comerciantu daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca rhearheea rhearheea am depus un dosar de credit la o banca.dupa ce se face confirmarea la societate (mi-a spus contabila ca au sunat si au intrebat de cand sunt angajata si ... (vezi toată discuția)