avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:53, 11 Mai 2011
si am uitat sa va zic ca in acte era trecuta si mama si tata
jujabila a scris:

am fost la notar iar mama+sora poate sa cedeze dar sa specifice sa cedeaza in favoarea mea ca sa nu se imparta intre mine si sora

Asa cum am spus anterior si cum au facut-o si altii inaintea mea, la succesiune NU SE RENUNTA IN FAVOAREA UNUIA DINTRE MOSTENITORI, partea (cota) renuntatorului (renuntatorilor) se imparte in mod egal celorlalti mostenitori. Ori n-ati explicat bine notarului ce doriti sa faceti, ori nu ati inteles corect explicatiile sale, nu avea cum sa va spuna ceva ce contravine legii.
Pentru sora care nu vrea sa renunte la mostenire va trebui sa platiti o "sulta" deci o recompensa , ca sa renunte la partea ei de mostenire. Este dreptul ei , sa faca ce doreste.
Notarul, caci spuneti ca ati fost la unul, va va lamuri ce este cu aceasta sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare imobil in familie flopur flopur Parintii mei au cumparat o casa acum 50 ani.Tata a decedat iar la succesiune mama a renuntat la partea cuvenita ei din partea tatalui meu ,in favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariaadelina mariaadelina buna ziua,sunt antr-o succesiune dupa tata cu sura si cu mama mea.sora e dispusa sa ami cedeze partea ei dar notarul i-a atribuit o suma fabuloasa!!!!....pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune, caut o rezolvare mariuselectric mariuselectric Prezint urmatoarea situatie cu care ma confrunt si doresc sa aflu procedura de rezolvare de la cei in tema si le multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)