avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna seara,
o ruda lucreaza la o vila .este imputernicita de administratorul acesteia, in speta patronul, la contul bancar al firmei, pentru a retrage numerar si a plati facturi.ea doreste sa demisioneze pentru ca acestia nu sunt corecti la plata salariilor, dar ii este teama ca patronul ii poate face rau.cardul de la contul din banca il are patronul iar ea doreste sa il anuleze.cum trebuie sa procedeze pentru a demisiona ?ea doreste sa inainteze demisia si sa plece fara a mai sta in preaviz.este obligatoriu sa stea cele 20 de zile in preaviz? multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 08:21, 10 Mai 2011
Preavizul este obligatoriu. De asemenea, in acest caz ar trebui sa faca si un proces-verbal de predare card si ce mai are in gestiune, in care sa se stipuleze situatia platilor etc. Asta ca sa-i foloseasca si ca descarcare de gestiune, sa nu aiba surprize ulterior.
Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii. Prin excepţie, salariatul poate demisiona fara preaviz in conditiile prevazute de alin.7 si 8 ale art.79 C.mun., si anume :
- Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
- renuntarea angajatorului la termenul de preaviz
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri .=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar dupa demisie ...particip si eu ? dany_nro dany_nro ma scuzati ca sunt asa insistenta dar am nevoie de ajutor 1...am dat demisia cu art 79(8 ). sunt vanzatoare la un sc si inventarele se fac 1 la 3 luni ultimul ... (vezi toată discuția)
Demisie ITD ITD va rog sa-mi spuneti, daca un administrator - contabil doreste sa plece cu demisie la zi, poate s-o faca ? Preavizul din CIM e de 15 zile. Se poate considera ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez fara preaviz cryssela cryssela M-am angajat de curand la un magazin de cosmetice,la inceput totul a fost bine primele zile,dupa ce am intrat singura pe tura patronul a inceput cu jigniri cu ... (vezi toată discuția)