Buna ziua ,
Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie.Mentionez ca am lucrat si in anul trecut si acum doi ani dar la scoli diferite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu concediul prenatal si acela postnatal ca sa nu ma afecteze la indemnizatia de crestere a copilulu.Sa nu raman cumva descoperita in cartea de munca. Cand as putea intra in prenatal ? Va rog tare mult sa imi raspundeti ,ca la scoala nimeni nu stie nimic,sau se fac ca nu stiu.:( Mentionez ca pe postul pe care activez anul acesta nu pot sa beneficiez de continuitate la suplinire,deoarece este rezervat si nici la concurs nu ma pot prezenta. Care ar fi solutia? Va multumesc anticipat.
1. Daca va da adeverinta pe 8 septembrie ati avea timp sa o duceti la Agentia de Somaj in aceeasi zi? Daca da, nu e o problema, veti primi indemnizatie de somaj cu 01.09.2011.
2. - Puteti sa mergeti si la celalalt angajator sa va faca si el o adeverinta numai pe cele 2 luni, cum v-a zis de la Somaj. Dar sa va duceti cu un formular, sa nu aveti surpriza ca nu are formulare de adeverinta.
- Nu are nimic daca sunt doua stampile si semnaturi diferite, de la mai multi angajatori.
3. - Trebuie mers personal pentru ca trebuie sa semnati acolo mai multe hartii.
- Poate reusiti sa va duceti (cu cele doua adeverinte) pana cand va internati in spital.
Nastere usoara!