avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cam cat se castiga din meseria de avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cam cat se castiga din meseria de avocat?

Am intalnit versiuni de la 400-500 roni la 1 milion de euro pe luna. Cam care ar fi totusi o medie, la ce ar trebui sa se astepte cel ce doreste sa practice aceasta meserie?
Cel mai recent răspuns: bogdan27 , utilizator 20:48, 7 Septembrie 2011
Chiar credeti ca veti obtine un raspuns la o astfel de intrebare, evident in sensul celor dorite de d-voastra?
Da... chiar cred ca o sa obtin un raspuns...:yes:
Prin contractul de formare initiala, avocatului stagiar trebuie sa i se asigure un venit lunar de 1.200 lei. De aici se porneste in sus, cu mentiunea ca nu sunt sume nete, ci brute, din care se platesc o gramada de taxe -la barou, Casa de asigurari a avocatilor, asigurare de raspundere profesionala, impozit la stat ( 16%) etc.
Fiecare avocat, zic eu, castiga cat vrea. Poti sa inchei 1 sau 100 contracte pe luna si sa castigi aceiasi bani. Depinde de cauze, clienti, onorarii ( stabilite dupa vechime, reputatie, gradul de dificultate al cauzei etc.), actele care urmeaza a fi indeplinite ( redactare cerere de chemare in judecata, reprezentare, obtinere documente etc.).

Dar din punctul meu de vedere, cine intreaba cat va castiga, inainte sa se hotarasca daca va incerca sa acceada in aceasta profesie, s-a ratat din start, nu are nici o sansa.
Oricum, succes!
Eu nu vreau sa devin avocat... parca ti-am mai spus odata(adultescu). Vreau doar sa stiu la cat ma raportez, daca se merita sa muncesc in alta parte sau nu... Ce oare o fi asa de greu de inteles...?
Raporteaza-te la o medie de 7534 de lei. Da, "se merita" sa muncesti in alta parte. #-o
Hai, bafta!

Alte discuții în legătură

Stagiatura 2theadvocate 2theadvocate Buna ziua! Ce costuri implica pt un avocat definitiv preluarea unui avocat stagiar, pe parcursul celor 2 ani de stagiatura? Multumesc pt eventualul raspuns. (vezi toată discuția)
Conditii stagiatura pentru avocatul indrumator alin_serban alin_serban Salutare, stie cineva de vreo conditie pentru avocatul indrumator al avocatului stagiar de a "lua" maxim 2 avocati stagiari. Am inteles ca este o suma pe care ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)