avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Somatie, termen de prescriptie a unei amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Somatie, termen de prescriptie a unei amenzi

Azi 10 5 2011 am primit somatii de plata de la primaria sector 4 directia generala de impozite si taxe, si eu si tatal meu. In primul rand am semnat de primire nestiind ce sant. Dupa ce am studiat documentele am observat ca tatal meu are o amenda de circulatie din 22-06-2005. As vrea sa stiu daca s-a prescris sau nu. Dupa ce am studiat si somatia mea am observat ca numele meu de familie este scris gresit. Ce pot face?? Ma intereseaza cel mai mult amenda tatalui meu care este destul de consistenta. Multumesc foarte mult!!
Cel mai recent răspuns: jaroldus , utilizator 13:53, 10 Mai 2011
ORDONANŢÃ Nr. 92 din 24 decembrie 2003 *** Republicată
privind Codul de procedură fiscală

Art. 131
Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Art. 134
Efecte ale împlinirii termenului de prescripţie
(1) Dacă organul de executare constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită a creanţelor fiscale, acesta va proceda la încetarea măsurilor de realizare şi la scăderea acestora din evidenţa analitică pe plătitori.

Succes si, daca sfatul v-a fost de folos, puteti adresa multumiri.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
INFORMATIA IMI ESTE UTILA SI MA AJUTA IN REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME. VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR SI PROMTITUDINEA CU CARE MI-ATI RASPUNS!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale ale bugetului local prescrise Flori14 Flori14 Care este procedura in cazul creantelor fiscale ale bugetului local al caror drept de a cere executarea silita s-a prescris. Potrivit OG 92/2003 art.134, daca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita/drept la actiune PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, speta este urmatoarea: - in iunie 2007 o persoana ia amenda pe autobuz, pt. ca circula fara bilet - i se intocmeste un proces verbal pe care ... (vezi toată discuția)