avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Sunt interesata , cum pot obtine somaj dupa concediu ingrijire copil 2 ani, in situatia in care societatea nu doreste sa mi-l acorde.
Ce solutie am deoarece sunt nevoita sa il obtin.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ramonaalina , utilizator 17:17, 11 Mai 2011
1. Este vorba de concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani (nu de concediu de maternitate = sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile).
2. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat, nu incetat, adica dvs. erati tot salariata unitatii.
3. Pe perioada concediului de maternitate si a CCC nu avea voie sa va modifice CIM. Schimbarea functiei se face numai prin act aditional la CIM, act semnat si de dvs.
4. La incetarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
5. Angajatorul este obligat sa va repuna in functia inscrisa in CIM (daca nu e asa faceti sesizare la ITM).
6. Daca locul de munca a fost desfiintat atunci va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj.
7. Daca nu poate desfiinta locul de munca (deoarece are nevoie de el si va angaja pe altcineva) atunci sa va concedieze cu art.61, lit.d) din Codul muncii (necorespundere profesionala). Si in acest caz veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
8. Pentru orice nereguli facute de angajator va adresati ITM.
Multumesc pentru raspuns!
Conform art. 61 din CM nu vor, decat dupa 6 luni.
Ce imi ramane de facut? Eu nu am cu cine lasa copilul..
O alta societate ar putea sa ma preia pt. o perioada scurta si apoi sa ma trimita in somaj. Va multumesc pt. asistare.!
Plecati de la aceasta firma sub orice forma, angajati-va imediat in alta parte cu CIM pe perioada determinata de o luna si la incetarea acestuia puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc ff. mult pentru ajutor.
Multa sanatate ! Multumesc!
CCC expira pe 14 mai, noua societate ma poate prelua incepand cu 15 mai? sau intai tb. sa incep la vechea societate...Ei nu stiu cum tb. procedat..
Va multumesc din nou!

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj? bogdan_ignat bogdan_ignat buna seara.m-am operat pe 16 iulie de timus(e o poveste mai lunga).in luna august si septembrie am avut concediu medical prin comisie,deoarece am terminat ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din maternitate TA TA buna! am avut contract de munca pe periada nedeterminata. in locul meu a fost angajta alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an. ... (vezi toată discuția)